Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenskene forlenger VM-løypa med 750 meter

Arrangøren innrømmer at løypa har vært for kort.

• Skiskytter-VM i dag: Dagbladet.no følger kvinnenes 15-kilometer fra kl. 14.05 og mennenes 20-kilometer fra kl. 17.15.

ÖSTERSUND (Dagbladet.no): De uvanlig raske tidene i skiskytter-VM har fått Ole Einar Bjørndalen til å stusse.

- Det er ikke ofte du ser en stafettetappe i langrenn på under 23 minutter. At vi går samme distanse på 21 minutter, med et fire kilos tungt våpen på ryggen, har jeg mine sterke tvil om. Det stemmer ikke, sa Bjørndalen i går.

Nå får skiskytterkongen mistankene sine bekreftet.

Har laget ny sving på stadion

VM-løypa i Östersund har vært kortere enn den skulle, og er foran dagens 20-kilometer blitt forlenget med ca. 750 meter. Det kan være forskjellen på gull og sølv, sølv og bronse og så videre.

- I regelboka er det øvre og nedre grenser for hva som er tillatt. 4-kilometersløypa vår var innenfor regelverket, men lå for nær den nedre grensa, medgir sportssjef Gun Fahlander i Östersund overfor Dagbladet.no.

- Det er allment kjent at løypa her er rask, men det ble korrigert i går. Med ett minutts straff for hver bom må det være harmoni med hvor lenge løperne er ute i sporet.

HADDE RETT: Ole Einar Bjørndalen mistenkte at VM-løypa i Östersund var for kort. I dag bekrefter arrangørene at dette stemmer. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
HADDE RETT: Ole Einar Bjørndalen mistenkte at VM-løypa i Östersund var for kort. I dag bekrefter arrangørene at dette stemmer. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

- Hvor mye lenger blir løypa i dag?

- Inne på stadion er det laget en sving før broen, hvor utøverne må gå fram og tilbake. Det dreier seg om 150 meter totalt, og det ganger du med fem. Når løypa blir 750 meter lenger, ligger vi ikke så nær den nedre grensa, forklarer Fahlander.

Starter seint

At løypa blir lengre er neppe noen ulempe for Norge, som på herresiden har løpere som går sterkt i sporet.

De norske gutta har valgt seg seine startnumre på normaldistansen, langt seinere enn flere av de utenlandske konkurrentene.

Ole Einar Bjørndalen starter aller sist med startnummer 112. Alexander Os har 104, Halvard Hanevold 97 og Emil Hegle Svendsen 88.

I går ble kvinnenes normaldistanse avlyst på grunn av været, og det både snør og blåser friskt i Östersund i dag også. Skyteforholdene ser krevende ut.

image: Svenskene forlenger VM-løypa med 750 meter
image: Svenskene forlenger VM-løypa med 750 meter
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media