IKKE MED MOT HVITERUSSLAND OG TYSKLAND:  Magnus Wolff Eikrem.  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
IKKE MED MOT HVITERUSSLAND OG TYSKLAND:  Magnus Wolff Eikrem.  Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Svenskene forstår ikke hvorfor Høgmo vraket Eikrem

- Han er fantastisk.

Per-Mathias Høgmo tok i går ut troppen til landskampene mot Hviterussland (31. august) og Tyskland (4. september). En som ikke var blant de 24 utvalgte spillerne, var Malmös Magnus Wolff Eikrem (26).

- Kjedelig, sier trener Allan Kuhn til Expressens papirutgave i dag.

Midtbanespilleren har 16 kamper for Norge, den siste mot Aserbajdsjan i juni i fjor. Denne sesongen er han på assisttoppen i Allsvenskan. Hele 14 ganger har han vært nest sist på ballen før Malmö har scoret. Laget topper tabellen.

HØY STJERNE: Magnus Wolff Eikrem (til høyre) har en meget høy stjerne i Malmö. Her fra mandagens kamp der Malmö vant 4-1 over Jönköping.  Foto: NTB Scanpix
HØY STJERNE: Magnus Wolff Eikrem (til høyre) har en meget høy stjerne i Malmö. Her fra mandagens kamp der Malmö vant 4-1 over Jönköping.  Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tror ikke jeg har hatt så mange målpoeng siden jeg spilte guttefotball, sier Eikrem, som også har scoret tre mål denne sesongen.

Vekker oppsikt

At Høgmo vraket Eikrem vekker så stor oppsikt i Sverige at Expressen bruker en dobbeltside på dette i dag. Laget slo Jönköping 4-1 i går.

Til avisa sier trener Kuhn:

- Jeg spurte ham (Eikrem) om hvorfor han ikke ble tatt ut, men han visste ikke. Jeg synes han har gjort det så bra, at han i det minste er en spiller de burde se på. Jeg synes det er litt kjedelig for Magnus. Men landslagstreneren har sikkert mange bra spillere.

Eikrems lagkamerater, Rasmus Bengtsson og Alexander Jeremejeff, følger opp:

- Han er fantastisk. En veldig bra fot. Løper du deg fri, så vet du at ballen kommer.

Vil være med

Eikrem forteller at han ikke kan gjøre annet enn å stå på:

- Jeg kan bare gjøre mitt beste her. Men jeg vil selvfølgelig være med.

Kampen mot Hviterussland 31. august er en treningskamp. Kampen mot Tyskland 4. september er det første oppgjøret i VM-kvalifiseringen. VM i 2018 arrangeres i Russland. Med eller uten Norge.