Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenskene gir blaffen i norske idrettsutøvere

Mens ingen googles mer enn Ødegaard av nordmenn.

MEST SØKT PÅ: Martin Ødegaard er idrettsutøveren nordmenn flest søker opp på Google.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
MEST SØKT PÅ: Martin Ødegaard er idrettsutøveren nordmenn flest søker opp på Google. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Martin Ødegaard (17) var den idrettsutøveren nordmenn søkte mest på i 2015. MMA-utøveren Ronda Rousey sniker seg inn på topp ti-listen, mens svenskene gir blaffen i norske utøvere.

Det norske stortalentet troner på topp foran lagkamerat i Real Madrid, Cristiano Ronaldo. Petter Northug kompletterer pallen.

Det er søketall fra Google som gir grunnlag for statistikken.

Barcelona-duoen Lionel Messi og Neymar gjør beslag på de to neste plassene. Langrennsstjernene Therese Johaug og Marit Bjørgen følger deretter.

Så langt er det meste som ventet, men på 8.-plass kommer det en amerikansk overraskelse i kampsportutøveren Ronda Rousey. I midten av november gikk hun på et svært overraskende tap mot tidligere bokser Holly Holm. Før dette var hun for mange et ubeskrevet blad i Norge.

Rousey, som ligger høyest på listen om man ser bort fra langrennsløpere og fotballspillere, hadde også en rolle i filmen «Entourage» som hadde premiere i juni.

Svenskene gir blaffen Den nybakte verdensmesteren i håndball, Nora Mørk, ligger på 9.-plass, mens den eneste svensken på lista, fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic, er nummer ti.

Ifølge analytiker i Google, Vidar Falkenberg, var ingen norske utøvere i nærheten av svenskenes topp ti.

- Det kom ingen nordmenn med, verken på listen over mest søkte eller de som økte mest. Martin Ødegaard er den eneste av de norske med markant vekst fra 2014, men han er langt unna topp ti. Det samme gjelder trioen Johaug, Bjørgen og Northug, som er de norske utøverne det søkes mest etter fra Sverige. De er langt unna toppen i søkevolum, sier han til NTB.

Disse ble det søkt mest på: 1) Martin Ødegaard

2) Cristiano Ronaldo

3) Petter Northug

4) Lionel Messi

5) Neymar

6) Therese Johaug

7) Marit Bjørgen

8) Ronda Rousey

9) Nora Mørk

10) Zlatan Ibrahimovic

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media