Det svenske landslaget jubler etter å ha tatt ledelsen over Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Det svenske landslaget jubler etter å ha tatt ledelsen over Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Svenskene vil ha bedre landslagsavtale

Svenskene gjør som danskene. Krever bedre avtaler på landslaget

Også de svenske kvinnelandslaget i fotball er i forhandlinger om bedre vilkår, men partene er foreløpig ikke i nærheten av å komme til enighet.

Det svenske kvinnelandslaget i fotball har full forståelse for at sine danske landslagskollegaer har ligget i konflikt med den danske fotballforbundet (DBU) om en avtale med forbedrede vilkår for spillerne.

Også de svenske spillerne er i forhandlinger om bedre vilkår, men partene er foreløpig ikke i nærheten av å komme til enighet.

- Vi kommer stadig nærmere, men er slett ikke i mål, sier den svenske landslagskapteinen, Caroline Seger til nyhetsbyrået TT.

Hun sier hun ikke tror at svenskene skal behøve å streike slik det danske kvinnelandslaget har gjort.

- Det handler om at alle kvinnene skal ha muligheten til å spille fotball på heltid hvis vi skal ha mulighet til å innfri forbundets mål om å ligge i verdenstoppen, sier sverges landslagskeeper, Hedvig Lindahl.

De danske kvinnene ønsker å være ansatt av fotballforbundet under landslagssamlinger. Den danske konflikten ble løst med en midlertidig avtale natt til mandag, noe som betyr at tirsdagens VM-kvalkamp mot Ungarn kan spilles.

Sverige og Danmark er i samme gruppe. Sverige innleder borte mot Kroatia førstkommende fredag.

(NTB)