SVENSKE SPRELL: Bortsett fra disse to jentene har Petter Northug begrenset med fans i Sverige. I kveld kan den norske langrennskongen belage seg på tyn når svensk idrett feirer seg selv.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SVENSKE SPRELL: Bortsett fra disse to jentene har Petter Northug begrenset med fans i Sverige. I kveld kan den norske langrennskongen belage seg på tyn når svensk idrett feirer seg selv. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Svenskene håner Norge i sin egen Idrettsgalla

Skavlan har pulesveis og Rybak er hobbit.

||| (Dagbladet): Under førsesongshowet på Beitostølen i november hadde de norske sprintgutta det morsomt på svenskenes og Björn Linds bekostning.

I kveld kommer hevnen, når svensk idrett feirer seg selv på Idrottsgalan.

Ifølge Aftonbladet vil den røde tråden gjennom showet være harselas med Norge. Programleder Peter Settman synes imidlertid ikke det blir rart å fokusere på nabolandet under svenskenes egen festkveld .

- Jeg forstår at det kan oppfattes slik. Men det som Norge har gjort har vært en påkjenning for oss som nasjon. Iblant vokser man gjennom å trykke ned andre. I OL er det viktig at vi tar medaljer. Men det viktigste er at vi slår Norge, sier han.

- Må ta igjen grundig
Settman har ledet Idrottsgalan de siste to årene og er kjent for sine ablegøyer.

I 2008 tok han seg for eksempel den frihet å kysse Charlotte Kalla på munnen - og noen dager senere ble skiyndlingen syk.

Settman mener «angrepene» fra Norge ikke kan bli stående uimotsagt.

TID FOR HEVN: Progamleder for kveldens show er Peter Settman (i midten). -  I OL er det viktig at vi tar medaljer. Men det viktigste er at vi slår Norge, sier han.
Foto Anders Wiklund / SCANPIX SVERIGE
TID FOR HEVN: Progamleder for kveldens show er Peter Settman (i midten). - I OL er det viktig at vi tar medaljer. Men det viktigste er at vi slår Norge, sier han. Foto Anders Wiklund / SCANPIX SVERIGE Vis mer

- Norge har yppet mot oss, og da kan vi ikke sitte stille. Vi må ta igjen. Og det grundig, flirer han.

I tillegg til Settmans varslede hardkjør skriver Aftonbladet at den kjente artisten og låtskriveren Magnus Uggla vil bidra med en hånende sang om Norge.

Teksten handler blant annet om pulesveisen til Fredrik Skavlan og hobbiten med fela - Alexander Rybak.

- Uggla kommer til å være brutal, sier skuespiller Morgan Allsing.

- Vi har fått nok
I tillegg er det vel kanskje ikke utenkelig at Petter Northug får noen stikk etter ordkrigen med svenskene og Marcus Hellner i Tour de Ski.

MOBBES FOR PULESVEIS: Fredrik Skavlan.  Foto: Hans A. Vedlog / DAGBLADET
MOBBES FOR PULESVEIS: Fredrik Skavlan. Foto: Hans A. Vedlog / DAGBLADET Vis mer

Sjefen for showet, Stephan Rimer, betegner påfunnet som psykologisk krigføring i forkant av OL.

- Hansken er kastet. Vi kommer til å ta for oss hele Norge. Man kan si vi har fått nok, sier han til Aftonbladet.

FELESPILLENDE HOBBIT: Alexander Rybak får også gjennomgå i en sang skrevet av Magnus Uggla. 
Foto: Eirik Helland Urke
FELESPILLENDE HOBBIT: Alexander Rybak får også gjennomgå i en sang skrevet av Magnus Uggla. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer