Svenskene håper på norsk VM-fiasko

Den svenske storavisen Aftonbladet har spurt sine lesere om de håper Norge gjør det bra i fotball-VM. 69 prosent svarer nei, og begrunnelsene viser et inderlig ønske om norsk fiasko.

Drillo og Norges spillestil får selvfølgelig gjennomgå. «Drillo er en vits», «Drillo er så dum i hodet», «De kan ikke spille underholdende» og «De spiller utrolig kjedelig», er blant de ikke alltid like reflekterte svarene.

Men det kommer også fram en tydelig irritasjon over manglende norsk ydmykhet.

- Nordmenn er så overlegne», skriver mange. «De skryter sånn av seg selv», Verdens mest selvgode og intolerante land» og «Verdens dårligste vinnere», heter det i andre svar.

Misunnelse

At Sverige blir hjemmesitter under VM gjør det for mange ekstra tungt å fordøye Norges suksess. Det er det faktisk enkelte som innrømmer.

- Jeg håper Norge gjør det dårlig, for ellers blir jeg misunnelig», svarer en leser. «Skadefryd er den beste fryd», fastslår en annen.

31 prosent håper faktisk på norsk suksess. De fleste av dem synes det er en selvfølge å heie på gode naboer, og flere trekker fram Ole Gunnar Solskjær som en tilstrekkelig årsak til å støtte Norge. Men en betydelig andel av innsenderne oppgir en annen grunn til ønsket om norsk suksess. «Fordi jeg er norsk», skriver de.

(NTB)