Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenskene har endelig ringt Rosenborg

Men nå har Hamrén-saken havnet hos Uefa.

MESTER I DANMARK OG NORGE: Her tar Erik Hamrén sin seierssigar etter seriegullet med Aalborg. I høst vant han tippeligaen med RBK. Foto:AP/Lars Poulsen
MESTER I DANMARK OG NORGE: Her tar Erik Hamrén sin seierssigar etter seriegullet med Aalborg. I høst vant han tippeligaen med RBK. Foto:AP/Lars Poulsen Vis mer

||| (Dagbladet.no): Rosenborg-direktør Nils Skutle reagerte voldsomt da Erik Hamréns kaffeprat med den svenske fotballpresidenten plutselig fortonet seg til et jobbintervju.

For etter møtet var det klart at den svenske treneren var ønsket som svensk landslagssjef, uten at Lars-Åke Lagrell hadde tatt kontakt med RBK.

Nå har Rosenborg fått telefonen de mener burde kommet før Hamrén-invitasjonen, og som Erik Hoftun fryktet.

Venter på ny henvendelse
Skutle sier til VG at det var en kort samtale, og at han regner med flere oppringninger fra broderfolket. Det var ikke utskjelte Lagrell som slo på tråden, men landslagsansvarlig Lasse Richt.

- Vi tror det kommer en henvendelse til fra svenskene, men det vet vi ikke. Det nytter ikke å spekulere, sier Skutle.

Sverige har bestemt seg for suksesstreneren Hamrén, som selv mener jobben han fristes med er det største han kan oppleve som fotballtrener.

- Vi må forstå at det er interessant for Hamrén å bli landslagssjef for Sverige. Å være svensk landslagssjef er større enn å være norsk. Men min jobb er å gjøre Rosenborg best mulig, det er det jeg kjemper for hele tiden - med de midlene jeg har, sier Skutle.

Altså vil RBK fortsatt beholde Hamrén, hvis det lar seg gjøre.

Klage sendt videre til Uefa
Svenskenes framstør mot 52-åringen førte til at trønderne sendte et klagebrev til den europeiske klubborganisasjonen ECA.

ECA har nå koblet inn det europeiske fotballforbundet (Uefa) inn i saken, skriver TV4s Fotbollskanalen ifølge Expressen.

Nå risikerer svenskene kanske straff for Hamrén-offensiven likevel. Tirsdag sa en idrettsjurist til Dagbladet at det ville utløst et voldsomt rabalder dersom en klubb handlet som Sverige.

- Fotballforbundet har ikke handlet i tråd med fair play, når de kontaktet Hamrén på en slik måte som tiltrakk seg oppmerksomhet, sier en ECA-talsmann til nettstedet.

Talsmannen sier at Lagrell har satt mange i en pinlig situasjon med sin oppførsel i Trondheim.

- ECA jobber hardt for at kontrakter skal respekteres, sier talsmannen.

Hamrén har en avtale med RBK som ikke går ut før etter neste sesong.

VENTER NY TELEFON: Nils Skutle i Rosenborg har nå snakket med svenskene om Hamrén, og er redd for at det kommer nye henvendelser. Foto: Thomas Rasmus Skaug / SCANPIX .
VENTER NY TELEFON: Nils Skutle i Rosenborg har nå snakket med svenskene om Hamrén, og er redd for at det kommer nye henvendelser. Foto: Thomas Rasmus Skaug / SCANPIX . Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media