Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenskene har funnet «Norge-dødaren»

Glem Bjørn Dæhlie og Tor Arne Hetland. Nå er det «Norge-dødaren» og skiløperen Per Eloffson (20) som skal regjere på langrennsfronten i vinter - som Gunde Svan gjorde det i Sveriges storhetsdager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I år etter år har søta bror måttet innrømme at verdens beste langrennsløpere har kommet fra Norge. Det har ikke vært enkelt, skal man tro svenske Aftonbladet, men nå håper våre naboer i øst på revansje.

- Nordmennene har fornedret oss og vunnit alle stora mästerskap de senaste åren. Men nu har vi hittat en ny 'Norgedödare' efter Gunde Svan, skriver svenske Aftonbladet i dag.

Med store, feite bokstaver lyser en gul og blå tittel med ordene 'DNTLIGEN! Vi har fått en skidåkare som kan ta norrmännen'.

Slo Smirnov

Svenskenes nye skihåp, Per Eloffson, vant i går overraskende skiløpet i Bruksvallarna. Og det med 16 sekunders margin til selveste Vladimir Smirnov.

- Riktignok var ikke de norske stjernene med - de hadde sin egen hemmelige test hjemme i Norge - men å slå Smirnov er ikke ille, skriver Aftonbladet.

Revansje til helgen?

Helt siden 1991, da Gunde Svan ga seg, har Ulvang, Dæhlie og kompani vært regjerende på langrennsfronten. Til helgen er det verdenscup-premiere på Beitostølen og da håper svenske Aftonbladet på revansje:

- Kan du slå Dæhlie i helgen, Per Eloffson, spør Aftonbladets journalist?

- Nja, det blir nok vanskelig.

- Men du blir i alle fall vår nye 'Norgedödare'?

- Det hadde vært gøy om det ble sånn, sier Elofsson.

Hele Norges coronakart