Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenskene holdt krisemøte etter stafettfiaskoen

Kom inn på femteplass på herrestafetten.

SKUFFET: Calle Halfvarsson og de svenske stafettgutta skuffet på stafetten. Medaljene har uteblitt for de svenske herrene i dette OL. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKUFFET: Calle Halfvarsson og de svenske stafettgutta skuffet på stafetten. Medaljene har uteblitt for de svenske herrene i dette OL. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Før helga var Sverige regjerende olympisk mester i langrennsstafett for både menn og kvinner.

I helga tok Norge over den tronen. Først da Marit Bjørgen dro fra Stina Nilsson på vei ned mot stadion på lørdag, og så da Johannes Høsflot Klæbo rykket fra Russland i den siste bakken.

Lørdag ble det sølv på svenskene, men på herrestafetten måtte Calle Halfvarsson spurte om femteplassen. Det var skuffende for vår nabo i øst, som kalte inn til krisemøte umiddelbart etter stafettfiaskoen.

Krisemøte

Det er Aftonbladet som skriver at det ble holdt et krisemøte med smøreteamet. Landslagssjef Rikard Grip og smøresjef Urban Nilsson prøver å finne ut hva som gikk galt.

- Det er jeg som styrer smøringa, og må be om unnskyldning til gutta og alle der hjemme. Vi vil jo være med og krige om medaljene, men i dag gjorde vi oss bort, sier Nilsson til avisa.

Grip sier at konklusjonen ble at ting rett og slett ikke hadde gått som planlagt.

- Vi snakket om hvordan det hadde vært der ute, og hvordan vi oppfattet situasjoner og hvordan det fungerte. Vi fant ut at vi rett og slett bare bommet.

- Skal ikke skje

Neste medaljesjanse i langrenn kommer i sprintstafetten som går onsdag.

Men Sverige lyktes altså ikke med skiene i stafetten. Og Nilsson tok umiddelbart ansvaret da han møtte pressen i målområdet i Pyeongchang etterpå.

- Det skal ikke skje i et OL. Vi er 13 personer som jobber steinhardt, men lyktes ikke. Det er jeg som er lokomotivet i dette toget. Vi bruker å lykkes. Nå gjorde vi ikke det. Vi får sette oss ned og se på hva vi kunne gjort annerledes, sier Nilsson.

På herresiden har medaljene uteblitt i mesterskapet. Johan Olsson, som har seks OL-medaljer, men la opp i fjor, går nå ut mot kritikerne av det svenske herrelaget.

- Når de som er i langrennsmiljøet vet så godt hva som kreves, er det rart at personer som ikke har en ringeste aning uttaler seg. De har aldri sett disse løperne trene eller hvilke engasjement de har, sier Olsson til Aftonbladet.

Benekter latskap

Enkelte har nemlig hevdet at det er litt latskap ute og går.

- Man tror at det bunner i hvor mye man trener. Men så enkel er ikke toppidretten. Jeg ser jo bare på min egen karriere, det er så mye mer komplekst, og det er vanskelig når det kommer en vedtatt sannhet om at man bare er lat. De legger virkelig sjelen i det de gjør, sier Olsson.

Han fortsetter:

- Jeg kan med sikkerhet si at de ikke trener for lite. De trener heller for hardt i jakten på å lykkes, sier sølvvinneren på 15 kilometer fra Sotsji-OL.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!