Svenskene hyller teknisk overlegne russere

- Nederland får det tøft.

INNSBRUCK (Dagbladet.no): Det begynte bra mot ultradestruktive grekere, men Sveriges begrensninger ble åpenlyse mot ballsikre spanjoler og russere.

Ikke greide de å holde ballen i laget. Ikke greide de å skape sjanser. Kort fortalt: Svenskene var fullstendig sjanseløse.

Etter EM-exiten i går kveld var det tid for selvransakelse blant de svenske spillerne. Venstreback Mikael Nilsson, som hadde en stri dag på jobben, etterlyser et mer spillende Sverige.

- Bare se på det to siste lagene vi har møtt, det er to spillende lag. De er bra med ballen og raske i føttene. Vi må titte litt på hva de gjør, sier han til Dagbladet.no.

Enn så lenge frykter han ikke at de skandinaviske nasjonene skal bli akterutseilt.

- Enn så lenge ser det OK ut, vi har også spillere som er gode med ballen. Men det handler mye om innstillingen hos spillerne. Vi må ha en målsetting om å holde på ballen. Vi vet de er bedre enn oss på sånt, så vi gjør vårt beste for å kompensere. Vi løper og kjemper. På en god dag kan vi klare oss med det. Vi må beholde det som er bra, men roe oss ned med ballen, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Zlatan skal se EM på TV

Zlatan Ibrahimovic er et bevis på at også nordiske spillere kan ha individuelle ferdigheter av internasjonal toppklasse. I går så det ut som om mye av lufta hadde gått ut av Zlatan-ballongen, som likevel framsto som uvanlig imøtekommende i pressesonen.

SOFAEN KALLER: Zlatan Ibrahimovic setter kursen for sofaen og TV-titting på resten av EM. Foto: Aleksander Demiantsjuk, Reuters/Scanpix
SOFAEN KALLER: Zlatan Ibrahimovic setter kursen for sofaen og TV-titting på resten av EM. Foto: Aleksander Demiantsjuk, Reuters/Scanpix Vis mer

- Vi visste at de var bra, men vi gjorde dem kanskje gode også.

- Kunne dere gjort noe annerledes?

- Vi kunne spilt vårt spill, som vi gjorde i de to første kampene. Jeg er skuffet, men nå får jeg se EM på TV i stedet, sier den kneskadde spissen.

Han fikk enkelte pressefolk til å sperre opp øynene da han hevdet at Russland ikke hadde verdensklassespillere, men sørget også for å sende noen rosende ord i retning Guus Hiddink.

- Du merket at Russland har en hollandsk trener. De spilte bra og teknisk fotball.

- Kunne du tenke deg å ha Hiddink som landslagssjef? spurte en håpefull svensk journalist.

- Vi har Lagerbäck, og er fornøyde med det, svarte Zlatan.

Trist Stoor

Svenskene hyller teknisk overlegne russere

Like opplagt som Zlatan var definitivt ikke Fredrik Stoor, som bekledde høyrebacken for andre kamp på rad.

Skuffelsen lyste av ansiktet til RBK-spilleren - som så ut til å lide seg gjennom møtet med pressen.

- Det er tråkigt.

- Ble dere overrasket over hvor gode Russland var?

- Nei. De tok tak i kampen, mens vi ikke kom i gang.

- Er det lettere å akseptere at EM er over når Russland var så mye bedre?

- Nei, kommer det kontant fra Stoor.

Mikael Nilsson har en litt annen oppfatning.

DOWN AND OUT: Fredrik Stoor (t.v.), Anders Svensson, Olof Mellberg og Petter Hansson ligger strødd rundt beina til russiske Konstantin Zyrianov. Foto: Martin Meissner, AP/Scanpix
DOWN AND OUT: Fredrik Stoor (t.v.), Anders Svensson, Olof Mellberg og Petter Hansson ligger strødd rundt beina til russiske Konstantin Zyrianov. Foto: Martin Meissner, AP/Scanpix Vis mer

- Ja, det er litt lettere å akseptere. Spania er litt bedre enn oss, men de var ikke så mye bedre enn oss som det russerne var. Russerne var mye raskere og mer effektive.

- Tror du Nederland får det tøft?

- Absolutt, fastslår han.

Niklas Alexandersson er sikre på at Nederland ikke får noen walkover til semifinalen.

- Du så kvaliteten til Russland mot Spania, selv om de fikk juling i den kampen. De blir farlige for Nederland om de spiller som mot oss, sier han.

Men med all respekt for svenskene: Russerne møter nok litt bedre motstand i den kampen enn de gjorde i Innsbruck.