SNYTT: Zlatan Ibrahimovic satte ballen i mål i denne situasjonen, men scoringen ble annullert. Dermed røk Sverige ut av EM og Zlatans landslagskarriere er over. Foto: REUTERS/Yves Herman
SNYTT: Zlatan Ibrahimovic satte ballen i mål i denne situasjonen, men scoringen ble annullert. Dermed røk Sverige ut av EM og Zlatans landslagskarriere er over. Foto: REUTERS/Yves HermanVis mer

Svenskene i harnisk etter øyeblikket som pensjonerte Zlatan: - Helt uvirkelig. Det var døden

I den svenske landslagsleiren er det bred konsensus om følgende: Sverige ble snytt i går. Zlatans landslagskarriere skulle ikke vært over.

(Dagbladet): «Jag kom från lilla Rosengård och gjorde Sverige till mitt land.»

Slik innledet Zlatan Ibrahimovic avskjedstalen på det svenske landslaget i natt. Det var en stolt, men vemodig superstjerne som møtte lagkompisene. Tidenes beste svenske fotballspiller har spilt sitt siste minutt og scoret sitt siste mål for Sverige.

Det ble klart etter at svenskene røk ut av fotball-EM i går. Det hele var marginalt. Det kunne ha endt så mye bedre for Zlatan og Sverige.

Før Belgia scoret vinnermålet i gårsdagens skjebnekamp, satte Sveriges største stjerne ballen i mål på stillingen 0-0. Hadde scoringen blitt godkjent, hadde svenskene hatt alle muligheter til å ta seg videre til åttedelsfinalen - og få den drømmeveien videre i sluttspillet som Belgia nå har fått.

Men scoringen ble underkjent. Zlatans landslagskarriere er over.

NESTEN: Zlatan Ibrahimovic klarte aldri å få en scoring godkjent i fotball-EM i Frankrike. Nå er stjernas landslagskarriere over. Foto: NTB Scnapix
NESTEN: Zlatan Ibrahimovic klarte aldri å få en scoring godkjent i fotball-EM i Frankrike. Nå er stjernas landslagskarriere over. Foto: NTB Scnapix Vis mer

Raste mot dommeren

Nå føler svenskene seg snytt. For da Zlatan viste et siste øyeblikks magi med det svenske flagget på brystet etter 63 minutter i gårsdagens batalje, blåste dommer Felix Brych for høyt spark i situasjonen hvor 34-åringen volleysparket ballen i mål helt etter regelboka.

- Det er helt uvirkelig. Jeg trodde først det var offside, men nå i ettertid er det helt utrolig. Det kostet oss en plass i åttedelsfinalen. Det er helt forferdelig, sier spisskollega John Guidetti til Expressen.

- Det der var ikke et høyt spark. Jeg forstår det bare ikke.

Zlatan Ibrahimovic sa følgende:

- Jeg vet ikke hvorfor dommeren blåser. Det føltes som et riktig mål. Jeg trodde først det var offside, men dommeren sa det var frispark. Jeg forstår ikke hvorfor. Jeg har ingen anelse hvorfor, sier Zlatan.

Kim Källström var enda mer nådeløs.

- Et pissmål. Det var døden, sier Kallström til TV4.

Sterke reaksjoner

Heller ikke landslagssjef Erik Hamrén klarte å skjule sin frustrasjon.

- Jeg reagerte også fra siden. Dommeren er bra plassert og bør se det. Men det så merkelig ut, sier den tidligere Rosenborg-treneren.

RASTE: John Guidetti forsto ingenting av dommerens avgjørelse. Foto: NTB Scanpix
RASTE: John Guidetti forsto ingenting av dommerens avgjørelse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også den danske keeperlegenden Peter Schmeichel reagerte.

- Det skulle vært mål. Det var en dommerfeil, konkluderer dansken ifølge Extra Bladet.

Men det hjalp ikke for svenskene. EM er over. Zlatans landslagskarriere er ferdigskrevet.

Zlatans tale

Etter den sure nedturen holdt Zlatan en takketale hvor han rundet av tidenes beste svenske landslagskarriere med stil.

- Den svenske landslagstrøya kommer jeg til å savne. Det er noe jeg har vært stolt over: å bære den og representere Sverige. Det kommer til å kjennes tomt i begynnelsen, sa Zlatan ifølge Aftonbladet.

- Men landslaget kommer til å spille igjen uten meg. 15 år på landslaget er over. Jeg har fått være kaptein. Jeg kom fra lille Rosengård og gjorde Sverige til mitt land, avslutter tidenes beste svenske fotballspiller.