Svenskene jubler etter sjokkmedaljen: - Vilken krigare og vilket lopp!

Ingen hadde sett for seg at 19 år gamle Frida Karlsson skulle gå inn til en imponerende sølvmedalje på dagens 10 kilometer. Therese Johaug tok sitt andre gull i Seefeldt.

SJOKKERTE: Frida Karlsson overrasket alle og la virkelig press på Therese Johaug i kampen om gullet. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
SJOKKERTE: Frida Karlsson overrasket alle og la virkelig press på Therese Johaug i kampen om gullet. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEEFELD/OSLO (Dagbladet): Den svenske junioren Frida Karlsson sjokkerte hele langrennsverden på kvinnenes 10 kilometer, og gikk inn til sølv. De svenske tv-kommentatorene hos SVT var naturlig nok fra seg av begeistring.

- Det er rått bra med silvermedalj. Johaug får värkligen slita i dag, sa Anders Blomquist i den svenske kanalen, før han fortsatte:

- Att Frida kan pressa henne på det här sättet... Det er alldeles otroligt att hon kan göra det som junior. Vilken krigare og vilket lopp!

- Jätteskrällen

SVT kjørte også denne tittelen på fronten sin etter sjokket:

Jätteskrällen!

Blomquist fikk støtte av ekspertene Johanna Ojala og Mathias Fredriksson i målområdet:

- Jäg hittar nästan inte ord, sa Ojala.

- Det är maktigt, jag trodde kanske att Andersson kunde pressa Johaug, inte Frida, sa Mathias Fredriksson.

OVERRASKENDE SPENNENDE: Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther fulgte innspurten på 10-kilometeren, og er mektig imponert over det svenske supertalentet Frida Karlsson. Video: NRK / Malene Storrusten Vis mer

Men til tross for Karlssons kjempeløp, glemte de heller ikke helt av nordmennene. Kommentator Blomquist lot seg imponere av Johaugs avslutning på 10 kilometeren, som til slutt sikret henne gullmedaljen.

Karlsson var bare fattige 4,8 sekunder bak Johaug ved siste pasering.

- Oi, oi, hvordan hun har avsluttet i dag, smalt det fra Blomquist.

Selv var Karlsson nærmest tom for ord etter at sølvmedaljen var sikret.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg er kjempefornøyd med dagens prestasjon, sa hun til norsk presse etter løpet.

Karlsson sier at det ikke gikk helt opp for henne hva som var i ferd med å skje da hun satt i lederstolen og så løper etter løper komme inn bak.

- Jeg vet ikke, jeg tok det ikke helt inn. Jeg forsto ikke at det var sant da jeg satt der i et lite sjokk, vil jeg si.

Kjæresten skrek

Underveis mens konkurrentene kom i mål en etter en, satt Karlsson ivrig med telefonen i hånda. Det viste seg at Frida ringte kjæresten på Facetime både under og etter løpet, og forteller om en samtale med få ord, men mye lyd.

- Jeg facetimet med kjæresten min, William. Det var kult å kunne dele den fantastiske opplevelsen med ham, forteller Karlsson til pressen etter rennet.

- Hva sa han?

- Han bare skrek. «Jeg forstår ikke, det er ikke sant! Hva har du gjort», og jeg vet ikke hva, forteller Karlsson.

- Hva svarte du?

- Jeg forsto jo ikke at jeg hadde tatt medalje. Jeg var sjokkert!

- Når forsto du det?

- Nå, nå forstår jeg det litt, men det har ikke helt gått opp for meg ennå, sier Karlsson.

Landslagssjef Rikard Grip visste heller ikke helt hva han skulle si etter målgang.

- Det är helt fantastiskt. Helt fantastiskt, sa han kortfattet til SVT.

Saken fortsetter under videoen.

Afterski #6: Utøverne har hviledag, men Dagbladet TVs ski-VM-program dundrer videre med den sjette utgaven. Se og nyt. Programleder: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet. Vis mer

Presset hele veien

Fra startnummer 28 satte Karlsson altså standarden med en gang, og Johaug ble presset mer enn hun noen gang har blitt i vinter.

De to første passeringene var Johaug foran med henholdsvis 7,4 og 7,8 sekunder, men ved siste passering på 6,7 kilometer, skilte det bare 4,8 sekunder fordel Johaug mellom de to.

Johaug måtte virkelig grave dypt for å holde 19-åringen bak seg, og klarte det. Seiersmarginen endte på 12,2 sekunder, og dermed sikret Therese Johaug sitt andre gull dette mesterskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer