NORSK FIASKO: Svenske Expressen mener det er en fiasko at Norge ikke en gang har solgt halvparten av billettene til fredagens kvalikk-kamp mot Albania. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
NORSK FIASKO: Svenske Expressen mener det er en fiasko at Norge ikke en gang har solgt halvparten av billettene til fredagens kvalikk-kamp mot Albania. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Svenskene kaller billettsalget til Albania-kampen en fiasko

- Det blir helt feil å sammenlikne Norge og Sverige.

(Dagbladet): «Den norske fiaskoen». Slik presenterer den svenske avisa Expressen en artikkel som handler om at Norge ikke selger særlig med billetter til fredagens VM-kvalifiseringskamp mot Albania. For der svenskene har solgt 50.000 billetter til landskampen mellom Sverige og Irland, har Norge solgt rundt 9-10.000 billetter.

Sverige har vartet opp med noen kamper med strålende underholdning på Friends Arena den seneste tiden, og slo blant annet England 4-2 i en privatlandskamp. Det er ikke bare på banen det har vært fest, og før fredagens kvalikk-kamp mot Irland er alle de 50.000 billettene til kampen allerede utsolgt.

Ullevaal stadion tar rundt 25.500 tilskuere, og vil derfor ikke være halvfull dersom det ikke selges flere billetter til fredagens kamp. Norges Fotballforbund håper likevel på litt flere tilskuere.

- I og med at påskeutfarten starter på fredag, så vil 12.000 på tribunen være et ok tall, sier kommunikasjonsrådgiver i Norges Fotballforbund, Yngve Haavik til NTB.

Akkurat det gjør Expressen et poeng ut av, det at vi nordmenn er mest opptatt av påskeferie.

- Det er synd Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen er ikke overrasket over billettsalget, men mener det blir helt feil å sammenlikne de to landene.

- Jeg skjønner at Sverige selger ut billettene med sin nye stadion. De har et godt lag, og ikke minst en spiller som Zlatan Ibrahimovic. Ullevaal Stadion er for øyeblikket mer som en byggeplass, sier Morten Pedersen.

- Det er synd at vi bare har solgt rundt 9000 billetter, men vi må bare innse at det ikke er like stor interesse for landslaget som det var før i tiden. Dette laget trenger mer enn en seier mot Albania. Vi ligger nede på publikumssiden også i Tippeligaen. Det er slik det er i Norge for tiden, sier Pedersen.

Pedersen påpeker at Sverige har samlet noen av de beste landslagene i verden til privatlandskamper, noe som er med på å skape større interesse rundt laget. Han mener også at et møte med et lag som Albania fredagen før påskeferie ikke er så interessant for det norske folket.

Da Slovenia gjestet Ullevaal stadion i september hadde rundt 11.000 mennesker funnet veien til tribunen.

Sveits topper Norges gruppe med ti poeng etter fire kamper. Norge ligger på plassen bak med sju poeng.