INGENTING Å KLAGE PÅ: De norske løperne og teamet så på Ante Kostelic sin løype som en artig utfordring, med gode muligheter. De utnyttet Henrik Kristoffersen til fulle. Foto: SCANPIX/REUTERS/Leonhard Foeger
INGENTING Å KLAGE PÅ: De norske løperne og teamet så på Ante Kostelic sin løype som en artig utfordring, med gode muligheter. De utnyttet Henrik Kristoffersen til fulle. Foto: SCANPIX/REUTERS/Leonhard FoegerVis mer

Svenskene kaller Kostelic idiot, men Kristoffersen bare lo hele veien til bronsen

Nordmennene valgte motsatt taktikk.

SOTSJI (Dagbadet): Mens skuffede svenske alpinister angrep Ante Kostelic og hans løype både før og etter finaleomgangen, var bronsevinner Henrik Kristoffersen sjeleglad over hvordan ting gikk.

Teknikktrener Christian Mitter snakket allerede positivt om en Kostelic-løype før slalåmrennet, og nordmennene brukte dette aktivt i pausen.

- Etter besiktigelsen bare lo Henrik hele veien ned, han så det var muligheter, sier Mitter til Dagbladet.

- Jeg skjønner at folk er skuffet. Men vi har hatt fokus på dette hele tida, allerede før Sotsji var det mange som snakket om dårlig mat og dårlige forhold, vi sa rett ut i januar at vi ikke ville delta i den diskusjonen. Det sa vi også da vi så at Antelic skulle stikke denne omgangen, for det blir alltid diskusjon når han stikker løypa. Det skal ikke vi delta i, vi skal ta den løypa som den er, og la den raskeste vinne. Jeg var ganske glad, sier teknikksjefen.

Stor takk til Kostelic Det samme snakket Leif Kristian Haugen om etter sin andreomgang: Mens svenskene og mange andre var forbannet over det som var i ferd med å skje - Ted Ligety nevnte vel at det var den villeste løypa han hadde sett, skulle nordmennene ta dette som en gøy utfordring, og satse.

- Jeg må sende en stor takk til Ante Kostelic, sa også Henrik Kristoffersen med et stort glis på den internasjonale pressekonferansen, til stor forbauselse fra et pressekorps på krigsstien.

Noen minutter tidligere hadde han utdypet overfor den norske delen av media:

- Det var en veldig spesiell løype, mer spesiell enn jeg har opplevd noengang, det nærmeste jeg har kommet er vel en hinderløype som femåring, sier Kristoffersen.

- Vi så etter besiktigelsen at det var muligheter, at det måtte gå sjukt fort for å kunne ta medalje etter den førsteomgangen, men jeg var offensiv. Svenskene var dritforbanna, men vi var veldig happy. Man må kjøre på ski, det er bare det, sier 19-åringen.

Litt blidere far Og det gjorde Kristoffersen. Den yngste til å vinne en OL-medalje i alpint noensinne. Da var tonen i telefonen med pappa litt annerledes enn i pausen.

- Han var happy, han, det var han. Jeg gjorde som han sa, jeg har ikke så mye valg der, sier unggutten.

- Det er ikke sånn at livet passerer i revy for meg her nå, men jeg tenker på hvor mye mamma og pappa og familien min har lagt ned for meg. Jeg hadde ikke vært her uten dem, sier Kristoffersen.