KNUST AV HELLNER I BAKKEN: Svenske Expressen kaller monsterbakken på den avsluttende etappen av Tour de Ski for Nye Hellnerbakken.  Foto: Lise Åserud / Scanpix
KNUST AV HELLNER I BAKKEN: Svenske Expressen kaller monsterbakken på den avsluttende etappen av Tour de Ski for Nye Hellnerbakken. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

Svenskene kaller monsterbakken for «Nye Hellner-bakken»

- Bra for Sverige at de fikk nummer to, sier Northug.

CAVALESE/OSLO (Dagbladet): Marcus Hellner gikk et kjempeløp opp slalåmbakken på den siste etappen av Tour de Ski, og sikret seg andreplassen i sammendraget foran Petter Northug.

Dario Cologna vant overlegent.

Den svenske avisa Expressen kaller den knalltøffe avslutningen «den nye Hellner-bakken». Hellner startet etappen 44 sekunder bak Northug, men fikk i mål 42 sekunder før ham.

- Sterk Marcus Under VM i Oslo i fjor, benyttet svenskene uttrykket «Hellner-bakken» rett for oppløpet på stadion etter at svensken parkerte feltet og vant sprinten foran blant annet Northug.

PALLEN:  Marcus Hellner, Dario Cologna og Petter Northug. Foto: EPA/ANDREA SOLERO
PALLEN: Marcus Hellner, Dario Cologna og Petter Northug. Foto: EPA/ANDREA SOLERO Vis mer

- Bra for Sverige at de fikk nummer to. Marcus var sterk i dag og som det konkurransemennesket Marcus er så ønsker han og vinne Touren, og det gjør jeg også, så jeg tror verken han eller jeg er fornøyd før vi vinner Tour de Ski, sier Northug til Dagbladet.
 
Hellner selv jublet etter triumfen - og ikke minst for at han slo nordmannen opp den bratte bakken.

- Det føles som en seier. Jeg så på Northug og han virket pigg. Jeg var forberedt på at han skulle henge på og at det kanskje skulle bli en spurt, sier Hellner ifølge Expressen.

- Jeg bestemte meg for å holde et høyt tempo. Til slutt så jeg at han slapp, og da fikk jeg mer styrke, sier Hellner.

Kan vinne neste år Hellner sikret Sveriges beste plassering i Tour de Ski noensinne på herresiden. Northug selv tror både han selv og Hellner kan vinne til neste år.

GLAD MANN: Marcus Hellner ble nummer to i Tour de Ski. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
GLAD MANN: Marcus Hellner ble nummer to i Tour de Ski. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE Vis mer

- Jeg tipper både jeg og Marcus kan stå øverst på pallen, jeg håper jeg gjør det før ham, sier Northug til Dagbladet.