Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenskene latterliggjør norsk spørsmål til Zlatan

- Nordmennene har det tungt nå. Sjakk?!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sverige forbereder seg til VM-playoffkampene mot Portugal fredag og tirsdag.

Fokuset hos brodernasjonens sportsinteresserte er naturligvis på Brasil 2014. Derfor skjønte svenske journalister fint lite da det første spørsmålet til Zlatan Ibrahimovic under dagens pressekonferanse handlet om Chennai 2013.

- Joda, første spørsmål på Zlatan-pressekonferansen fra Norge: Hva synes du om Magnus Carlsen. Nordmennene har det faen meg tungt nå. Sjakk?! skriver TV4-journalist Patrick Ekwall på Twitter.

I Aftonbladets livedekning ler man av det norske spørsmålet:

«Hahaha, en norsk reporter spør Zlatan om den norske sjakkspilleren Magnus Carlsén (sic)».

Men Zlatan, som den trivelige fyren han jo er, svarer høflig på det norske spørsmålet - selv om det nok ikke var det han ventet å bli spurt om innledningsvis.

«DET MERKELIGE SPØRSMÅLET»: Svenskene lurer på hva vi egentlig driver med på denne siden av grensa når vi åpner en Zlatan-pressekonferanse med spørsmål om sjakk-Carlsen. Faksimile: Expressen.se
«DET MERKELIGE SPØRSMÅLET»: Svenskene lurer på hva vi egentlig driver med på denne siden av grensa når vi åpner en Zlatan-pressekonferanse med spørsmål om sjakk-Carlsen. Faksimile: Expressen.se Vis mer

- Jeg liker sjakk. Det er gøy å spille sjakk. Det er ikke ofte jeg spiller, jeg spilte mer da jeg var yngre. Det er ikke noe jeg følger med på. Jeg vet at de som spiller sjakk tenker framover, det er veldig smarte mennesker. Hva skal jeg si? sier svensken og smiler litt.

Deretter gikk spørsmålene over i mer ventet spor. Om svenske VM-sjanser, Portugals stjernespillere, Zlatans kne og andre fotball-spørsmål.

Se Zlatans pressekonferanse på Expressen TV.

PS: 50 minutter etter Carlsen-spørsmålet twitrer P4-Ekwall på nytt:

«Jeg tenker fortsatt på den norske journalisten som har reist hele veien til Stockholm for Zlatans pressekonferanse. Og stiller ETT spørsmål. Om sjakk.»

TENKER IKKE PÅ SJAKK: Sebastian Larsson og Zlatan Ibrahimovic varmer opp under dagens trening i forkant av Sveriges VM-playoffkamper mot Portugal. Zlatan tenker ikke først og fremst på hvordan det går med Magnus Carlsen - eller Carlsén som han kalles av en svensk avis. Foto: Jonathan Nackstrand, AFP / NTB Scanpix
TENKER IKKE PÅ SJAKK: Sebastian Larsson og Zlatan Ibrahimovic varmer opp under dagens trening i forkant av Sveriges VM-playoffkamper mot Portugal. Zlatan tenker ikke først og fremst på hvordan det går med Magnus Carlsen - eller Carlsén som han kalles av en svensk avis. Foto: Jonathan Nackstrand, AFP / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!