TJENTE FETT: Petter Northug ble VM-konge i Falun, men arrangøren fortviler ikke etter godt økonomisk resultat. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
TJENTE FETT: Petter Northug ble VM-konge i Falun, men arrangøren fortviler ikke etter godt økonomisk resultat. Foto: Hans Arne Vedlog/DagbladetVis mer

Svenskene ler hele veien til banken etter skifesten i Falun

Stort overskudd.

Svenskene var fornøyde med den sportslige suksessen i Falun, men enda mer kan de glede seg over det økonomiske resultatet fra skifesten.

Nå har organisasjonskomiteen gjort opp regnskapet, og det foreløpige resultatet viser et overskudd på 42 millioner svenske kroner. Det er mye mer enn noen hadde regnet med. Selv de mest optimistiske anslagene var langt unna dette resultatet.

En av hovedårsakene til det gode resultatet er at det kom mange flere publikummere enn ventet, og antallet overnattinger i og omkring VM-arenaen teller også med.

I en pressemelding fra arrangøren viser det seg at det ble solgt 228.000 billetter, noe som gjør at inntektene fra billettsalget blir 25 prosent høyere enn budsjettert. Det forteller VM-sjef Sven von Holst.

Svært mange nordmenn tok også turen til Falun under VM. De har bidratt til det gode overskuddet, men de fikk også se et mesterskap med fantastiske norske prestasjoner og en mengde gullmedaljer.

(NTB)