Svenskene mener brytedommerne var korrupte

Sveriges brytetrener Leo Mylläri beskyldte OL-dommerne for å være korrupte etter at Ara Abrahamian tapte semifinalen i 84-kilosklassen.

Sveriges brytetrener Leo Mylläri beskyldte OL-dommerne for å være korrupte etter at Ara Abrahamian tapte semifinalen i 84-kilosklassen.

Abrahamian trodde han hadde vunnet 2. periode i kampen mot italienske Andrea Minguzzi og forberedte seg til 3. og avgjørende periode da dommerne plutselig kom til at han hadde blokkert italieneren for lenge i en parterresituasjon.

De ga italieneren poeng - og finaleplass.

- Det ble ikke avgjort på brytematta, men av dommerne. Jeg ble så rasende at jeg holdt på å slå, sa Mylläri.

Slo i veggen

Abrahamian nektet å gå fram da dommeren skulle løfte italienerens arm i været.

- Jeg har aldri sett Ara så forbannet. Han er så skuffet at det ikke er sikkert han kommer til å stille opp i bronsekampen, sa treneren.

Men Abrahamian lot skuffelsen gå ut over franske Melonin Noumonvi, som han beseiret klart i bronsekampen. Dermed ble det medalje, men ikke i valøren han ønsket.

FLY FORBANNET: Arar Abrahamian slo rasende i veggen da han gikk forbi den svenske pressen.
FLY FORBANNET: Arar Abrahamian slo rasende i veggen da han gikk forbi den svenske pressen. Vis mer

Slo i veggen

Abrahamian slo rasende i veggen da han gikk forbi den svenske pressen. 33-åringen har jobbet for OL-revansj helt siden han tapte finalen i Aten-OL.

Og så ble han bortdømt.

- Bryterne har forberedt seg i fire år, og så er funksjonærene så dårlige. De mente at Ara blokkerte for lenge, men det var slett ikke tilfellet. Det var en regelstridig avgjørelse, sa en rødøyd Mylläri.

- Jeg sa til dem at de er korrupte. Det finnes mange gjenger og konstellasjoner her, og i dag var de ute etter Ara helt fra start.

Protestmulighet finnes ikke.

- Nei, ikke når to dommere er enige.

Sveriges OL-komité har likevel besluttet å levere protester både til Det internasjonale bryteforbundet (FILA) og til IOK.

Svenskene mener brytedommerne var korrupte

(NTB)