Svenskene mener brytedommerne var korrupte

Sveriges brytetrener Leo Mylläri beskyldte OL-dommerne for å være korrupte etter at Ara Abrahamian tapte semifinalen i 84-kilosklassen.

Sveriges brytetrener Leo Mylläri beskyldte OL-dommerne for å være korrupte etter at Ara Abrahamian tapte semifinalen i 84-kilosklassen.

Abrahamian trodde han hadde vunnet 2. periode i kampen mot italienske Andrea Minguzzi og forberedte seg til 3. og avgjørende periode da dommerne plutselig kom til at han hadde blokkert italieneren for lenge i en parterresituasjon.

De ga italieneren poeng - og finaleplass.

- Det ble ikke avgjort på brytematta, men av dommerne. Jeg ble så rasende at jeg holdt på å slå, sa Mylläri.

Slo i veggen

Abrahamian nektet å gå fram da dommeren skulle løfte italienerens arm i været.

- Jeg har aldri sett Ara så forbannet. Han er så skuffet at det ikke er sikkert han kommer til å stille opp i bronsekampen, sa treneren.

Men Abrahamian lot skuffelsen gå ut over franske Melonin Noumonvi, som han beseiret klart i bronsekampen. Dermed ble det medalje, men ikke i valøren han ønsket.

FLY FORBANNET: Arar Abrahamian slo rasende i veggen da han gikk forbi den svenske pressen.
FLY FORBANNET: Arar Abrahamian slo rasende i veggen da han gikk forbi den svenske pressen. Vis mer

Slo i veggen

Abrahamian slo rasende i veggen da han gikk forbi den svenske pressen. 33-åringen har jobbet for OL-revansj helt siden han tapte finalen i Aten-OL.

Og så ble han bortdømt.

- Bryterne har forberedt seg i fire år, og så er funksjonærene så dårlige. De mente at Ara blokkerte for lenge, men det var slett ikke tilfellet. Det var en regelstridig avgjørelse, sa en rødøyd Mylläri.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg sa til dem at de er korrupte. Det finnes mange gjenger og konstellasjoner her, og i dag var de ute etter Ara helt fra start.

Protestmulighet finnes ikke.

- Nei, ikke når to dommere er enige.

Sveriges OL-komité har likevel besluttet å levere protester både til Det internasjonale bryteforbundet (FILA) og til IOK.

Svenskene mener brytedommerne var korrupte

(NTB)