Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenskene mener Northug burde ha vært disket

- Det der er ikke lov.

RASER: Svenskene mener Tomas Northug burde ha vært disket i semfinalen under sprinten. Foto: AFP PHOTO / JAREK JOEPERA / NTB Scanpix
RASER: Svenskene mener Tomas Northug burde ha vært disket i semfinalen under sprinten. Foto: AFP PHOTO / JAREK JOEPERA / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tomas Northug tok en overraskende seier da han nedkjempet alle under den klassiske sprinten i Otepää.

Men etter målgang er svenske aviser mest opptatt av at de mener at nordmannen burde ha vært disket allerede etter semifinalen.

I herrenes andre semifinalen falt russiske Sergey Ustiugov på oppløpet - og var svært nær ved å ta med seg dagens seierherre i fallet.

- Burde vært disket Nå mener SVTs langrennsekspert Anders Blomquist at det hele var nordmannen sin feil - og at han ikke burde ha fått gå finalen.

Det at nordmannen staket mellom to spor da russeren kom bak han, mener langrennseksperten førte til fallet.

- Det der er ikke lov. Nordmann eller ikke, man får ikke lov å stå der og stake, skal Blomquist ha sagt i SVT-studio ifølge Aftonbladet.

- Han burde ha vært disket. Northug hogger jo i staven hans. Man har jo bestemt at man skal være strengere på regelverket før denne sesongen, sier svensken oppgitt.

- Norge får fordeler Blomquist mener, i likhet med mange før han, at Norge får fordeler av å være beste nasjon.

- Jeg har ment i flere år at nordmennene får en fordel i tvilsomme situasjoner. Som beste nasjon virker de til å ha en fordel når juryen møtes, fortsetter SVT-eksperten, ifølge Expressen.

Tomas Northug fikk ingen represalier for episoden i semifinalen, og dermed døpte svenskene finalen til en av tidenes merkeligste.

- Tomas Northug vinner en av verdenscup-historiens merkeligste finaler, kommenterer Jonas Karlsson i SVTs studio.