Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenskene misunner Norge bare ett gull

Expressen svarer på Dagbladets forside.

MISUNNER OSS JANSRUD: Expressens Pär Andersson sier det eneste norske gullet han er misunnelig på, er Kjetil Jansruds super G-triumf.Foto: Bjørn Langsem
MISUNNER OSS JANSRUD: Expressens Pär Andersson sier det eneste norske gullet han er misunnelig på, er Kjetil Jansruds super G-triumf.Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norge leder medaljestatistikken i Sotsji-OL, men svenskene mener visst likevel at nordmenn egentlig misunner svenskene de to stafettgullene på langrennsstadion.

På forsiden av Dagbladets papirutgave i dag minnes ertelystne svensker på at Norge har tatt ni gull. «Hur många har ni?» spørres det i gul skrift på blå bakgrunn.

Avisa Expressen har spurt både Dagbladets reporter John Rasmussen og VGs Nils Mangelrød om de ikke kunne tenkt seg å bytte bort ni gull (artikkelen er skrevet før dagens kombinertgull) mot de to stafettseirene. Det kunne de selvsagt ikke.

Men SportExpressens nyhetssjef Pär Andersson står fast på at han tror nordmenn misunner svenskene stafettgullene.

- Absolutt. De kan si hva de vil, men selvsagt er det stafettgullene som har vært mest verdt hittil for svensk-norsk del i OL. Og begge disse har vi tatt hjem, sier Andersson til sin egen avis.

- Stafett er størst Til Dagbladet gjentar han at han mener stafettene står i en spesiell stilling.

- Stafetten på ski har alltid vært de største medaljene i kampen mellom Norge og Sverige. I tillegg har Sverige ishockeyen og dere skiskyting, men ellers er stafettene i langrenn det store, sier Andersson.

FAKSIMILE: Forsiden til Dagbladet i dag.
FAKSIMILE: Forsiden til Dagbladet i dag. Vis mer

- Men for å snu spørsmålet deres på hodet: Ville du byttet bort stafettgullene mot ni andre gull?

- Det er et godt spørsmål. Det avhenger av hvilke gull det er snakk om. Men et sånt gull som på damestafetten, der Kalla spurter inn til seier - jeg vil heller hatt et sånt enn gull i skicross eller skiskyting eller noe sånt.

- Hva med alpint, er ikke det en ganske stor idrett internasjonalt?

VIKTIGST? Marcus Hellner feirer etter å ha krysset mållinja på herrenes langrennstafett søndag. Foto: Carlos Barria, Reuters / NTB Scanpix
VIKTIGST? Marcus Hellner feirer etter å ha krysset mållinja på herrenes langrennstafett søndag. Foto: Carlos Barria, Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Jo, det er sant. Er det én norsk medalje jeg er misunnelig på, så er det Kjetil Jansruds gull i super-G, sier Andersson.

Bare langrenn - foreløpig Svenskene har kapret alle sine medaljer så langt i lekene på Laura skistadion.

- Hvorfor har Sverige ikke tatt medaljer i andre idretter enn langrenn?

- Alle de andre svenske medaljehåpene har mislykkes. Hadde langrennsøvelsene også gått dårlig, hadde det vært totalkrise. Men det har blitt elleve medaljer i langrenn, som er mange flere enn forventet. Sveriges olympiske komité (SOK) hadde en målsetning om ti svenske medaljer totalt i Sotsji, nå har det allerede blitt elleve bare i langrenn.

VIKTIGST? Sveriges kvinnelag tar av etter gullet sist lørdag. Foto: Kirsty Wigglesworth, AP / NTB Scanpix
VIKTIGST? Sveriges kvinnelag tar av etter gullet sist lørdag. Foto: Kirsty Wigglesworth, AP / NTB Scanpix Vis mer

I dag kommer det garantert en svensk medalje utenfor langrennssporet - kvinnelaget i curling spiller finale mot Canada og tar dermed enten gull eller sølv.

Hockey overgår alt Og i morgen spiller «Tre kronor» semifinale i ishockey mot Finland. Skulle de svenske hockeyheltene kopiere bedriften fra Lillehammer 1994 og Torino 2006, er det lite Norge kan vise fram av andre medaljer som gjør svenskene misunnelige, om vi skal tro Andersson.

- Haha, ja da kan dere ta så mange hopp- og kombinertmedaljer dere bare vil.

Hele Norges coronakart