REGNER MED SNØ: Det er meldt snø under herrestafetten i Falun i morgen. Det tror svenskenes landslagssjef Rikard Grip vil påvirke dramaet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REGNER MED SNØ: Det er meldt snø under herrestafetten i Falun i morgen. Det tror svenskenes landslagssjef Rikard Grip vil påvirke dramaet. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Svenskene nekter å avsløre hvem Northug skal møte

I stafetten.

FALUN (Dagbladet): Petter Northug svarte ja da han fikk spørsmål om det er feigt at han går sisteetappen for Norge i morgendagens VM-stafett i Falun.

Samtidig, i samme bygning, møtte svenskenes landslagssjef Rikard Grip pressen. Og i motsetning til Norge, så nektet Sverige-sjefen å avsløre rekkefølgen på de svenske stafettgutta i morgen.

- Vil ikke påvirke Han avslørte bare at Johan Olsson, Daniel Rickardsson, Marcus Hellner og Calle Halfvarsson kommer til å forsvare den blågule æren.

- Vil kommer til å holde rekkefølgen for oss selv fram til vi melder inn laget i ettermiddag, sa Rikard Grip.

- Hvorfor ikke gå ut med det nå?

- Vi ser ingen grunn til å gå ut med det før vi trenger. Det at vi ikke går ut med det vil uansett ikke påvirke noen andre nasjoners beslutning.

Norge stiller i denne rekkefølgen: Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth, Anders Gløersen og Petter Northug.

Snø i morgen De to klassisketappene, som kommer først, er på papiret langt tøffere enn de to fristilsetappene i morgendagens herrestafett.

Grip tror ikke Sverige er avhengige av å kvitte seg med Norge allerede etter de to første etappene.

- Det er vanskelig å si. Det blir i hvert fall vanskeligere å gå i fra på fristilsdelen. Som værprognosene ser ut nå - med snøvær i morgen - tror jeg det er flere nasjoner enn Norge og Sverige kommer til å være med etter de klassiske etappene, og jeg tror flere lag vil være med i spurten, sier Grip til Dagbladet.

- Northug sa i går at han frykter at Norge kan gå i fra med halvminuttet på den andre etappen. Er det realistisk?

- Det låter veldig bra i mine ører, men jeg tror ikke det er så realistisk. Didrik Tønseth skal man ha stor respekt for. Han er en enorm skiløper, og så handler det jo om Olsson går den andre etappen. Det er ikke sikkert, sier Grip.

Tror på russerne Svenskesjefen trekker fram Russland som en annen åpenbar gullkandidat.

- Hvis en annen nasjon skal slåss om gullet, så er det Russland. Vylegsjanin er i kanonform og går nok den siste etappen. Jeg tror heller ikke Legkov vil slippe hvis han går den tredje etappen, sier han.

Da Grip får spørsmål om det er mulig å slå Northug i en spurt, smiler han.

- Han er mulig å slå, men han har vist at han er den beste spurteren som finnes. Han er fryktelig komplett. Hvis Norge er med inn på den siste runden så er Norge den største favoritten, sier han.

Sterkt lag Rikard Grip vurderer de svenske stafettgutta slik:

Daniel Richardsson:

- Han har erfaring, og er dyktig både i klassisk og skøyting. Han har vist at formen er ordentlig på vei. Han er en bra overkroppsløper.

Johan Olsson:

- Han er best når det gjelder. Han har et høyt nivå og en høy kapasitet, både i klassisk og skøyting.

Calle Halfvarsson:

- I dette laget er han den som er best den siste kilometeren. I klassisk er han posisjonssikker. Han er god til å finne gode posisjoner.

Marcus Hellner:

- Hans største styrke er at han kan ligge monotont i et høyt tempo og male på. Hvis han går ut med en ledelse med noen sekunder, så setter han inn farten i en viss hastighet og holder den i ti kilometer.

Sverige har vunnet de to siste OL-stafettene, men i VM-sammenheng har de ikke vunnet siden 1989.

• Herrestafetten i morgen starter samme tidspunkt som dagens kvinnestafett: 13.30.