Svenskene om Johaug-sjokket:
- Sjokkert og overrasket

Landslagssjef Rikard Grip reagerer med sjokk og vantro.

SJOKKERT: Sveriges landslagssjef Rikard Grip.
Foto: Anders Wiklund / TT / Kod 10040 / NTB Scanpix
SJOKKERT: Sveriges landslagssjef Rikard Grip. Foto: Anders Wiklund / TT / Kod 10040 / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ble det sluppet en skikkelig bombe: Therese Johaug har testet positivt på stoffet clostebol etter bruk av kremen Trofodermin på en solforbrent leppe. Solforbrenningen pådro hun seg under høydetrening med langrennslandslaget i Italia i slutten av august.

I den svenske langrennsleiren reageres det med sjokk og vantro.

- Man blir jo sjokkert. Jeg har ikke noe kunnskap om hva det er, så noe mer kan jeg ikke se. Ikke mer enn at jeg er sjokkert og overrasket, sier Sveriges landslagssjef Rikard Grip ifølge Expressen.

- Det påvirker en idrett vi holder på med. Et sted må man ta tak i dette, og se hvorfor slike saker oppstår. Det må de ta tak i og ta på alvor, sier Grip videre.

Landslagssjefen mener det norske apparatet burde ha bedre oversikt over hva utøverne putter i seg.

- Det er deres forbaskede ansvar å vite hva som gjelder. Det gjelder alle idrettsutøvere, uansett hvilket land det er så skal man ha en organisasjon og støtteapparat som kjenner reglene. Det er bare deres skyld. Det er ingen diskusjon, sier Grip.

- Katastrofe

Den svenske langrennseksperten Tomas Pettersson kaller nyheten en «katastrofe».

- Man snakker vanligvis om en sjokkbeskjed, men dette er jo snakk om en verdensener i likhet med Sundby. En katastrofe for skisporten og ikke minst for den norske, sier Pettersson til Expressen, ifølge NTB.

- Uten at jeg vet mer enn det som er kjent til nå så lyder det som er en feilbruk, men middelet inneholder anabole steroider så da ringer jo varselklokkene, sier han videre.

Økt press

Aftonbladets langrennsekspert Petra Thorén diskuterte også saken på en livesending med avisa.

- Legene må vite hva utøverne får bruke og ikke. Utøverne har også et ansvar og nå går sikkert legene ut og sier at de tar ansvar. Presset øker nok enda mer på norske utøvere nå, sier Thorén.

Den svenske langrennsløperen Maria Rydqvist reeagerer slik når hun får nyheten av Aftonbladet:

- Hva?! Åh herregud... nei!

- Det høres ut som en spøk. Det høres virkelig helt forskrekkelig ut. Et sjokk, utrolig trist, sier Rydqvist videre.

SVENSK KRITIKK: Den svenske avisa expressens telefonintervju med kronikør Lasse Anrell som går hardt ut mot doping i norsk idrettsmiljø. Video: Expresssen Vis mer

Norges Skiforbund holdt pressekonferanse i forbindelse med saken på Ullevaal. Se video under:

FORTVILET: Therese Johaug viste følelser under pressemøtet sammen med Norges Skiforbund, der hun forklarer årsaken til positiv dopingtest. Video: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer