Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk stikk etter Tyskland-exiten

Svenskene om Tyskland-flausen: - Karma

Sverige ble klare for åttedelsfinale i VM etter 3-0-seier mot Mexico. Det på bekostning av Tyskland, noe som gjør det ekstra deilig for «söta bror».

TYSKLAND-STIKK: Mikael Lustig (til venstre) føler ikke noe sympati med tyskerne. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB Scanpix
TYSKLAND-STIKK: Mikael Lustig (til venstre) føler ikke noe sympati med tyskerne. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Sverige gikk til topps i gruppe F etter at de knuste Mexico 3-0 i gruppespillets siste kamp.

- Vi var utrolig langt nede etter Tyskland-kampen, men vi samlet oss. Vi kunne ha gjort 5-0 og 6-0, sier Sverige-kaptein Andreas Granqvist til SVT.

Tyskland, som slo Sverige 2-1 etter en overtidsscoring av Toni Kroos, er ute av VM etter at de tapte 2-0 mot Sør-Korea.

Det gleder flere av de svenske spillerne.

- Synd for dem. Men sånn er det: karma kan være kjipt iblant, sier Marcus Berg til Aftonbladet.

- De hånet meg

Da Toni Kroos scoret seiersmålet mot Sverige fem minutter på overtid, oppsto det ville jubelscener i den tyske leiren.

De to Tyskland-lederne Hans-Ulrich Voigts og Georg Behlaus løp også til den svenske innbytterbenken og jublet foran dem, noe som førte til at svenskene raste.

- Det er aldri feil å slå ut Tyskland etter at man så deres opptreden og hvordan visse spillere uttalte seg, sier Mikael Lüstig, og fortsetter:

- Det er deilig. Jeg skal ikke legge noe skjul på det. Det er kjempedeilig. Spesielt etter hvordan de oppførte seg etter kampen. Det var to spillere - jeg skal ikke nevne navn - som sprang forbi og skrek meg i ansiktet. De hånet meg, sier den tidligere RBK-spilleren.

Reagerte sterkt

Sverige-midtstopper Pontus Jansson har lagt ut et bilde på Instagram fra tumultene som oppsto etter at Hans-Ulrich Voigts og Georg Behlaus jublet foran dem.

«Oppvarmingen er ferdig. Nå kan vi starte VM. Sees i åttedelsfinalen, kjøp billetter og farg St. Petersburg i gult og blått!» skriver Jansson i bildeteksten.

Han og landslagstrener Janne Andersson var blant de som reagerte sterkest på Hans-Ulrich Voigts og Georg Behlaus' gest.

- Jeg skrek: «Respekt. Hva slags jævla respekt er det?» Ikke faen om man skal håne noen, sa Andersson til TV 4 om episoden.

  • Sverige møter Sveits i åttedelsfinalen i VM tirsdag klokka 16.00.