KNUST: Even Hovland, Håvard Nortveit og resten av det norske laget slet stort mot Tyskland. Det har internasjonale medier fått med seg. Foto Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet     .
KNUST: Even Hovland, Håvard Nortveit og resten av det norske laget slet stort mot Tyskland. Det har internasjonale medier fått med seg. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet .Vis mer

Svenskene om ydmykelsen: - Synes nesten litt synd på Norge

Slik omtales Norges tap mot Tyskland utenfor landegrensen. 

(Dagbladet): Det norske landslaget har fått mye pepper fra fotballeksperter her til lands etter gårsdagens stortap mot Tyskland på Ullevaal Stadion.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker var blant de mest kritiske rett etter kampslutt.

- 0-3 hjemme i internasjonal fotball i dag er forferdelig stygt. San Marino-nivå, skrev den profilerte fotballkommentatoren på Twitter.

Men Norge-tapet får også oppmerksomhet utenfor landegrensen. Svenske Kanal 9 viste kampen, og ekspert Johan Arneng er alt annet enn imponert over det han fikk se av de norske herrene.

- Overkjørt

- De ble totalt overkjørt av tyskerne. Man synes nesten litt synd på nordmennene i blant, sier Arneng, ifølge Expressen.se.

SVENSK EKSPERT: Tidligere Aalesund-spiller Johan Arneng. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet
SVENSK EKSPERT: Tidligere Aalesund-spiller Johan Arneng. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet Vis mer

Den tidligere spilleren er for mange fotballinteresserte nordmenn en gammel kjenning. Arneng spilte blant annet i Vålerenga og Aalesund i løpet av sin karriere.

Han tror det tyske laget får en enkelt oppgave å ta seg videre fra Norges VM-kvalifiseringsgruppe.

- Det er klart at Tyskland fortsatt har en del å bevise - de har fått på plass en hel del nye spillere. Men dette kan bli veldig bra, det finnes ingenting som kan stoppe dem i denne kvalifiseringen, sier Arneng.

«Klasseforskjell»

Danske BT.dk har også plukket opp gårsdagens tap og slår fast følgende i tittelen:

«Klasseforskjell! Tyskland gir Norge en leksjon i VM-kvalifiseringskamp».

Det internasjonale nyhetsbyrået Reuters skriver i sin artikkel, som sendes ut til nesten alle nyhetsorganisasjoner i verden, også at det var klasseforskjell mellom lagene.

«Tyskland hadde ballen 68 prosent av tiden og tilbrakte nesten hele kampen inne i Norges banehalvdel. Keeper Manuel Neuer, som hadde fått kapteinsbindet fra Schweinsteiger, trengte ikke å redde et eneste skudd på mål».

I den tyske storavisa Die Zeit beskriver journalistene oppgjøret nærmest som en showkamp for det tyske stjernegalleriet.

«De norske tilskuerne, der flere hadde morsomme viking-hjelmer, var svært imponert over det tyske laget. Til tider føltes det ut som en showkamp med Harlem Globetrotters», skriver avisen.

Harlem Globetrotters er et amerikansk basketball-lag som drar verden rundt og leverer et ellevilt underholdningsshow mot lokale lag. Ofte ender det med spinville scoringer og knusende seire.