Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenskene øynet norsk stafettskalp

- Ville vært en fjær i hatten for oss, sier de. Men nei ...

ÖSTERSUND (Dagbladet.no): Ingen regnet med at de svenske stafettjentene skulle skaffe vertsnasjonen en sårt etterlengtet VM-medalje på mesterskapets siste dag.

Å komme foran Norge kunne likevel et lite plaster på såret - og lenge så det ut til at de skulle greie det.

- Skulle avbrutt halvveis

Foran sisteetappen hadde Elisabeth Högberg 37 sekunder ned til Tora Berger. Etter to skytinger var avstanden nede i 15 sekunder - og på sisterunden gjorde gårsdagens sølvvinner kort prosess.

Hun gikk Norge opp fra en pinlig 12. plass til 6. plass, mens Sverige også tapte spurtduellen om 7. plassen.

- De skulle avbrutt stafetten halvveis, da hadde vi tatt Norge, sier Helena Jonsson med et smil til Dagbladet.no.

Med Anna Carin Olofsson ute av slag er det hun svenskene har festet sin lit til. Etter 11. plass på normaldistansen før helga greide hun ikke å holde tårene tilbake da hun ble intervjuet av SVT.

I dag var hun i langt bedre humør.

image: Svenskene øynet norsk stafettskalp

- Å komme foran Norge i dag ville vært en fjær i hatten for oss. Vi er misunnelige på dere, men det har i hvert fall vært kult med så mye publikum og heiing, sier hun.

- Skjønte at Tora ville greie det

Anna Maria Nilsson, som gikk andreetappen for Sverige, har ikke noe godt svar på hvordan de skal dyrke fram enere som Norge har.

- Den store forskjellen er at dere har så mange å ta av, det har ikke vi. VM har vært en stor suksess publikumsmessig, kanskje det kan gi oss mer ressurser til å utvikle gode løpere. Uten Anna Carin hadde vi ingenting, sier hun.

Svensk 8. plass på stafetten var som forventet, mener hun.

- Det ville vært litt sensasjonelt om vi hadde kommet foran Norge. Vi hadde våre sterkeste løpere først, mens Norge hadde Tora til slutt. Vi forsto vel at hun kom til å ta oss igjen. Vi var nær, i hvert fall, smiler hun.

Tyskland satte punktum for mesterskapet med stafettgull. Til tross for én strafferunde og ni ekstraskudd - ett mer enn Norge - var tyskerne aldri truet. I mål var de 31 sekunder foran Ukraina, mens Frankrike på bronseplass var ett minutt og 35 sekunder bak.

NY NEDTUR: Helena Johnsson sikret Sverige en 8. plass på damestafetten i VM i skiskyting, men å slå Norge, det klarte ikke vertsnasjonen i dag, heller. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
NY NEDTUR: Helena Johnsson sikret Sverige en 8. plass på damestafetten i VM i skiskyting, men å slå Norge, det klarte ikke vertsnasjonen i dag, heller. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media