Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenskene rammet av ekstremt smittsomt virus: Stina Nilssons trener isoleres

- Vi har en høy beredskap, sier landslagslege Per Andersson til Expressen.

VIKTIG FOR NILSSON: Den norske treneren Ole Morten Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VIKTIG FOR NILSSON: Den norske treneren Ole Morten Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere denne uka ble det meldt om et stort antall sykdomstilfeller i OL-byen Pyeongchang. Nå skriver Expressen at den svenske OL-troppen er rammet.

Dette i form av at Ole Morten Iversen, den norske treneren som fungerer som personlig trener for Stina Nilsson, har pådratt seg norovirus.

- Vi har isolert ham, bekrefter landslagslege Per Andersson overfor Expressen.

Videre i intervjuet understreker han at det er snakk om en svært smittsom sykdom. Ifølge NHI forårsaker viruset en magetarminfeksjon, samtidig som det sprer seg i stor hastighet.

«Viruset er ekstremt infeksiøst - om du smittes, er det høy sannsynlighet for at du blir syk. Viruset er også svært motstandsdyktig (resistent) mot inaktivering ved frysing, oppvarming til 60ºC, rengjøring med klor og alkohol samt vanlige rengjøringsmidler», heter det om viruset.

Andersson understreker at den svenske OL-troppen gjør det de kan for at ikke viruset skal ramme flere av deres utsendte.

- Vi har en høy beredskap innad i troppen. Og vi tar alle forholdsregler som vi kan ta, sier den svenske landslagslegen, ifølge Expressen.

Den svenske avisa skriver at Ole Morten Iversen trolig kommer til å være borte fra jobben i noen dager som følge av sykdommen.

Det er dårlig nytt for Stina Nilsson - som er sett på som et av de sterkeste kortene Sverige har innen langrenn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!