Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Junior-VM i ishockey

Svenskene rasende på Canada: - Det der får fotballen holde på med

Likte sine overmenns oppførsel dårlig.

IRRITERTE: Svenske hockeyspillere mener motstanderne fra Canada filmet og falt for lett i semifinalen i junior-VM. Her er Sebastian Ohlsson i duell med Dante Fabbro. Foto: NTB Scanpix/Paul Chiasson/The Canadian Press via AP
IRRITERTE: Svenske hockeyspillere mener motstanderne fra Canada filmet og falt for lett i semifinalen i junior-VM. Her er Sebastian Ohlsson i duell med Dante Fabbro. Foto: NTB Scanpix/Paul Chiasson/The Canadian Press via AP Vis mer

(Dagbladet): Sveriges umåtelig populære juniorlandslag i ishockey gikk på et forsmedelig tap for Canada i semifinalen i VM i natt, og etter kampen var svenskene forbannet.

Ikke bare på grunn av tapet, men på grunn av det de mener er kanadisk filming og fanteri.

- Faller for enkelt

- Den første er ikke utvisning i det hele tatt, og ikke den andre heller. Jeg blir dyttet inn i mål, men dommerne er tydeligvis ikke enig. Jeg er enig i at de faller for enkelt, sier Carl Grundström til Aftonbladet, etter å ha blitt sendt av isen to ganger.

- Jeg vet ikke, det er kanskje sånn de pleier å holde på. De utnyttet det veldig i hvert fall, sier Grundström.

Ifølge rapportene i Sverige var Canada det beste laget over tre perioder, og vant til slutt 5-2. Likevel er svenskene irriterte:

- Vi snakket om dette på forhånd, og det er noe man må leve med og forsøke håndtere, og det klarer vi ikke helt i denne kampen. Presset som rammer motstanderne deres, rammer også dommerne, sier trener Tomas Montén.

- Jeg liker ikke dette. Det der er noe fotballen får holde på med, sier han om den påståtte filmingen.

Unnskyldninger

Kritikken preller av på vertsnasjonens gutter i Montreal.

- Jeg kan ikke gjøre noe med hva de sier. Det høres ut som unnskyldninger for at vi er i finalen og ikke dem. Vi er glade over innsatsen vår, og bryr oss ikke om hva Sverige mener, sier Mathieu Joseph til Aftonbladet.

Canada skal møte erkerival USA i finalen i hockeyens junior-VM.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling