Svenskene raste mot dommerens draktvalg. Måtte bytte i pausen

Fra gult til svart.

(Dagbladet): Åge Hareides Malmö måtte til slutt se seg slått 0-2 av Atletico Madrid på Swedbank Arena i kveld.

Koke og Raul Garcia sto for scoringene, men tidvis så det ut som om gjestene spilte med 12 mann. I alle fall i den første omgangen.

Dommer Mark Clattenburg hadde nemlig valgt en gul drakt som med litt mysing var til forveksling lik spanjolenes bortefarger.

Den svenske TV-profilen Patrick Ekwall tok til Twitter med følgende melding.

- Uefa kan kontrollere hvilke kaffekopper det drikkes av, men lykkes ikke med å få dommerne til å ha en annen farge på drakta enn det ene laget (som i Malmö).

Åge Hareide hadde også ei høne å plukke med dommeren etter kampen, men det handlet ikke så mye om kritkk av antrekket som kritikk av prestasjonen.

- Jeg er forbanna på at dommeren ikke gir straffe. Den handsen er såpass stor at det skulle gitt oss straffe. Jeg spurte fjerdedommeren om han ikke ser det, men man skal være litt forsiktig med å si ifra sånn. Man kan fort få straff, sier han til Viasat etter kampen.

Også Atletico Madrid-manager Diego Simeone bet seg merke i habitten til Clattenburg.

- Det var merkelig å se dommeren i en gul drakt. Men det var ikke vi som tok hånd om at han byttet. Det var noen andre som ba om det, sier argentineren ifølge svenske Aftonbladet.

Nå venter en livsviktig kamp mot Juventus i neste kamp for Malmö. Etter alle solemerker en kamp de må ha poeng i om det skal være håp om avansement.