Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenskene sender Northug mest fan-post

Det overrasker ikke VM-kongen.

MOTBAKKELØP: Petter Northug tok en fjerdeplass opp Mördarbacken forrige sesong. Foto: Wiklund Anders / SCANPIX
MOTBAKKELØP: Petter Northug tok en fjerdeplass opp Mördarbacken forrige sesong. Foto: Wiklund Anders / SCANPIX Vis mer

• Langrennsstudio: Mördarbacken fra kl. 13.30

(Dagbladet): I dag er Petter Northug tilbake i Falun - der han i fjor var så suveren at han håndhilste på tilskuerne inn mot seieren.

I Oslo-VM ydmyket han svenskene og Marcus Hellner på stafetten, med demonstrativ ploging mot gullet. Noen timer etter var han trygg på at at velkomsten i Falun likevel ville bli bra.

- Jeg vet jeg har mange fans i Sverige, sa Petter Northug til Dagbladet.

Overfor Expressen i dag forklarer 25-åringen fra Mosvika at han ikke bare har mange fans i Sverige, han dynges ned med fan-post fra svenskene.

- Jeg har fått mer brev og e-post fra fans i Sverige enn fra Norge etter VM, sier Northug til avisa.

Snille svensker Northug er ikke overrasket over at han er godt likt hos broderfolket.

- Nja, det merket jeg på all posten etter VM. Alt fra Sverige ser bare positivt ut. I hvert fall det jeg har rukket å lese.

Han ble toer i Stockholm-sprinten onsdag, og slik oppsummerer VM-kongen sitt Sverige-besøk så langt:

- Alle har bare vært snille.

OVERLEGEN: Northug tok seg veldig god tid inn til mål i 2010, han rakk å hilse og ta med seg flagg. Foto: SCANPIX/REUTERS/Anders Wiklund/
OVERLEGEN: Northug tok seg veldig god tid inn til mål i 2010, han rakk å hilse og ta med seg flagg. Foto: SCANPIX/REUTERS/Anders Wiklund/ Vis mer

I Expressen-intervjuet sier Northug at han ikke angrer noe han sa under VM, ikke engang at han ga Jesper Modin skylda for sølvet på lagsprinten.

25-åringen forklarer at utspillet mot Modin ikke var slemt ment, og det hele ble sagt med et smil.

Lufta ut av Northug Men ikke forvent nye verbale sprell fra Northug i løpet av de tre siste dagene av v-cupen på svensk jord. Ordkrigen med svenskene er viktig for ham.

Men Northug han bruker det som motivasjon under VM og OL, ikke til en minitour i Falun.

- Nei, etter et mesterskap går lufta liksom ut av meg.

I dag går både Northug, Marit Bjørgen, Therese Johaug og de andre norske VM-heltene opp Mördarbacken i Falun. Det korte motbakkeløpet er første konkurranse av tre denne helgen.

Gutta skal opp 3,3 km, jentene 2,5. Følg løpene direkte fra kl. 13.30

MODIN ER STERK: Northug forklarer sine uttalelser mot Jesper Modin med at han visste svensken var en sterk klassisk sprinter. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
MODIN ER STERK: Northug forklarer sine uttalelser mot Jesper Modin med at han visste svensken var en sterk klassisk sprinter. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling