Svenskene senker prisene for å hindre VM-fiasko

Frykter glissent Globen.

De svenske VM-arrangørene senker prisen på 2400 plasser til Sveriges resterende kamper kraftig. Det for å hindre at VM blir fullstendig fiasko.

Snaue 8000 møtte fram på svenskenes VM-åpning mot Norge. Det er så vidt over halvfullt i Globen og svenske aviser snakker om fiasko.

- Forbundet må ta skylden. Grådigheten råder, slo Svenska Dagbladet fast.

Det svenske ishockeyforbundet hadde krisemøte lørdag og man tok til seg kritikken. Derfor senkes prisen på 2400 billetter i priskategorien 1295 kroner kraftig. Nå for man kjøpt slike billetter til 395 kroner eller 425 kroner inkludert avgift.

- La oss på rimelig nivå - Når vi fastsatte prisene for rundt 1,5 år siden så vi på andre lignende arrangement både innom idrett og musikk. Med noen av verdens beste ishockeyspillere på plass la vi oss på det vi bedømte som et rimelig nivå, sa den svenske ishockeypresidenten Christer Englund på en pressekonferanse lørdag ettermiddag.

Det kom også fram at den svenske VM-arrangøren hadde 10.000 billetter til salgs til hver eneste kamp. Ca. 3500 plasser går bort til VIP-losjer, presseplasser og plasser som blir ubrukelige på grunn av reklameplassering. Til sammenligning har man 7000 billetter å selge på VM-arenaen i Helsingfors.

- Vi har lært mye om prisfastsettingen til neste år. Da er vi hovedarrangør, sa Englund.

Den billigste billetten kostet 425 kroner, mens den dyreste lå på rundt 1500 kroner. Det som har fått svenskene til å snu i billettlukene var at man måtte kjøpe en pakke billetter. Det vil si at man også måtte kjøpte billettene til de andre kampene som ble spilt samme runde.

12.500 kroner for fire Aftonbladet anslår at prisen for en familie på fire med de dyreste billettene hadde nærmet seg 12.500 kroner.

Det som egentlig var flauest åpningskvelden for Sveriges landslagssjef Pär Mårts var da nasjonalsagene ble avspilt. Mårts ble lettere sjokkert da han hørte hvor mange som sang med på «Ja, vi elsker» sammenlignet med under «Du gamla, du fria».

Svenskene vant som de ville mot Norge, og de tre svensk målene viste kvalitet fra øverste hylle. Bare synd at snaue tre tusen svensker fikk oppleve se kampen fra tribunene. NHL-stjernene var også forundret over publikumsframmøtet.

I Helsingfors derimot trakk åpningskampen mellom USA og Frankrike nesten like mange tilskuere som alle de tre kampene i Globen. I oppgjøret mellom Finland og Hviterussland var over 12.000 tilskuere møtt fram.

(NTB)