GÅR KALLA?: De svenske trenerne vil ikke røpe hvem som går morgendagens stafett. Det forblir hemmelig til 17.00. Foto: FREDRIK SANDBERG / Scanpix
GÅR KALLA?: De svenske trenerne vil ikke røpe hvem som går morgendagens stafett. Det forblir hemmelig til 17.00. Foto: FREDRIK SANDBERG / ScanpixVis mer

Svenskene spiller taktisk: Vil ikke slippe stafettlaget før Norge

Klart klokka 17.00.

(Dagbladet:) Svenskene hadde klokka ni en pressekonferanse i Falun, foran morgendagens stafett for kvinner.

De fleste regnet med at stafettlaget ville bli presentert, men der skuffet de svenske trenerne Mattias Persson og Rickard Grip.

- Vi slipper ikke laget før klokka fem i ettermiddag, fordi vi kjenner vi har mulighet til å holde dette hemmelig en stund, sier Grip.

Sverige velger altså å holde kortene tett til brystet, og forteller at de i år har en fordel av å ha seks sterke løpere friske og raske.

- Tidligere har vi lurt på om vi har fire gode nok og friske løpere. I år er det ikke slik. Jentene er informerte om hvem som skal gå, sier Grip.

Venter på Norge Selv om Norge ikke hadde den beste dagen i går, tror ikke svenskenes trenere at man skal avskrive nordmennene i morgen.

- I går handlet det ikke om formen deres, men utstyret. Norge kommer til å være betydelig mye mer med i morgen.

Og trenerne har tatt ut et lag de tror kan kjempe om gullet mot Norge, og har gjettet hva som kan være Norges lag:

- Jeg tror Norge kommer til å ta kommandoen som vanlig, med Heidi Weng på første som går fort. Så Johaug som roer ned på andre etappe. Den etappen er en nøkkeletappe, og der kan hun «døda stafetten» som vi sier. Men det kommer an på hvem som går andre og tredje etappe også, sier Grip.

Ingen norsk pressekonferanse Etter det Dagbladet erfarer blir det ingen overraskelser i det norske stafettuttaket. De fire jentene som skal gå, blir dermed Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug og Marit Bjørgen.

Det eneste usikkerhetsmomentet er hvem som går etappe nummer to (klassisk) og tre (fristil) av Jacobsen og Johaug. Men at Weng åpner ballet og at Bjørgen får avslutte, synes spikret.

Langrennsjentene skulle hatt pressekonferanse i Falun i formiddag, men den er avlyst.

De fire jentene som i morgen skal revansjere seg, var også med på smørefiaskoen tirsdag, og prioriterer heller en oppbygging i det stille enn å møte offentligheten etter gårsdagens skuffelse