VIS DEM RYGGEN: Her knuser Petter Northug Sveriges Calle Halfvarsson på den siste etappen av årets VM-stafett. Nå gjentar svensken at han tror Northug har bløffet om sykdomsroblemene. Foto: SCANPIX/AP/Giovanni Auletta)
VIS DEM RYGGEN: Her knuser Petter Northug Sveriges Calle Halfvarsson på den siste etappen av årets VM-stafett. Nå gjentar svensken at han tror Northug har bløffet om sykdomsroblemene. Foto: SCANPIX/AP/Giovanni Auletta)Vis mer

Svenskene stempler Northugs sykdom som «bare snakk»

Mener det gjentar seg hvert år.

(Dagbladet): I dag dukket Petter Northug opp i høyden i Livigno, i god form og tilbake i god trening. Sykdommen, som visstnok truet med å ødelegge sesongen, er åpenbart i ferd med å slippe taket skikkelig.

Samtidig møtte de svenske langrennsgutta pressen i hjemlandet, og der gjentok de at de ikke tror Petter Northugs OL-vinter noen gang har vært ordentlig i fare.

- Man ble litt urolig da han sa at han ikke skulle være med i konkurranser og sånn, men det er bare snakk. Han kommer til å kjøre så mange konkurranser som mulig i vinter. Og OL kommer han definitivt til å være med i, sier Calle Halfvarsson til Expressen.

Psykisk spill Han har også tidligere uttalt at han tror Northug-leiren bløffer om sykdommen, og det mener han åpenbart han har fått bekreftet nå som nordmannen er tilbake i trening.

- Jeg har ikke lengtet etter ham, ikke i det hele tatt. Men man vil jo alltid at han skal være med, sier Halfvarsson, som tror problemene er et psykisk spill fra Northugs side.

- Sånn har det vært i tidligere sesonger, det har jeg hørt fra andre løpere. Man har forstått at han liker å gå ut med at han er dårlig, og så kommer han til konkurransene i kjempeform, sier Calle Halfvarsson.

Delt sykeseng Petter Northug er altså på høydeopphold med mor, far og fysioterapeut Svein Torp, mens trener Eirik Myhr Nossum reiser til Italia førstkommende mandag.

Han sier Northug føler seg bedre enn på veldig lenge, og at det er grunnen til at langrennsstjernen plutselig kunne reise på samling.

- Det er mange grunner til at Petter dro. Formen har kommet seg veldig og kroppen blir bedre for hver dag. Samtidig er det mentalt bra å komme i samlingsmodus. Han trener fortsatt rolig, sier Myhr Nossum til Dagbladet.

- Vi har ikke bløffet noen. Vi har hele tiden holdt muligheten åpen for en høydesamling. Ting ble tatt litt på sparket og avgjørelsen ble tatt tidlig denne uka. Det var først i slutten av forrige uke formen til Petter ble så god som den er, sier treneren om turen, som lenge var ukjent for store deler av pressenorge.

Svenskene sliter forøvrig med sykdom selv.

Emil Jönsson er en av dem som har fått høsten sabotert av problemer, og han fleipet i dag med at han kanskje burde delt sykeseng med Petter Northug.

- Jeg har hørt at han har vært syk. Det hadde vært gøy å ligge og kose med Northug og se på film sammen, sier svensken med flir til Expressen.