Svenskene tapte på hjemmebane

Kroatene scoret på sin eneste sjanse.

Sverige kom raskt ned på jorden etter 7-0 seieren over Malta. I kveld ble Kroatia for sterke. Gjestene fra Balkan vant nemlig 1-0 på Ullevi.

Svenskene var høyt oppe etter drømmestarten mot Malta. Nå er gleden snudd til fortvilelse. Det sto målløst etter de første 45 minuttene. Henke Larsson var nærmest scoring, men tapte duellen med gjestenes keeper da han kom alene gjennom rett før sidebytte.

Etter 63 minutter kom det avgjørende målet da Darijo Srna banket inn et frispark fra drøyt 20 meter. Andreas Isaksson var ikke heldig på baklengsmålet, men det var ingen direkte tabbe fra Rennes-keeperen.

Åtte minutter senere trodde Sverige at de hadde utlignet, da Tomislav Butina slapp en enkel ball i eget nett. På uforståelig vis annullerte den spanske dommeren Arturo Dauden Ibanez scoringen.

Ibanez mente at Zlatan forstyrret målvakten, men Juventus-spissen var aldri i nærheten av å berøre Butina da han slapp ballen.

Sverige presset for utligning, men lyktes ikke i en tøff batalje der Kroatia forsvarte seg godt. De brukte bevisst mye tid mot slutten.

- Et tungt tap på hjemmebane, vi har gode sjanser, men lykkes ikke, sa en skuffet assistenttrener Roland Andersson til svensk TV.

Heller ikke Aston Villa-stopperen Olof Mellberg var fornøyd etter det forsmedelig hjemmetapet.

- Det var en tøff kamp og kroatene filmet ofte. Dessverre kjøpte dommeren det, det er synd at det skal være slik på dette nivået. De rygget bakover og vi presser på. Typisk at de skal avgjøre på dødball, sa Mellberg til Viasat Sport.

(.NTB)

<B>NAKENFEIRING:</B> Robert Kovac feirer seg supporterne på tribunen i Sverige.