Svenskene tatt på senga av Northug

- Det er uheldig.

KONKURRER I SVERIGE: Petter Northug overrasket svenskene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
KONKURRER I SVERIGE: Petter Northug overrasket svenskene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet .Vis mer

(Dagbladet): Sist torsdag overrasket Petter Northug med å offentliggjøre at han deltar på den svenske sesongåpningen i Bruksvallarna til helga. 29-åringen skal gå 10 kilometer klassisk i morgen.

Det øker selvfølgelig interessen for rennet betraktelig, men nå er det klart at det svenske folk blir snytt for Sirkus Northug. SVT har nemlig blitt tatt på senga av nordmannen, for rettighetshaveren har kun planlagt å vise øvelsene som går lørdag og søndag.

- Det finnes ingen tv-produksjon fra fredagens konkurranser. Derfor sendes ikke Vinterstudio. Det er så klart uheldig når Northug har valgt å gå, men det visste vi ingenting om, skriver Vinterstudioets prosjektleder Erika Christensson i en SMS til Expressen.

Northug i show-humør Dermed får ikke de svenske tv-seerne med seg Northugs duell mot blant andre Daniel Richardsson og Anders Södergren.

I et intervju på sin egen hjemmeside har skikongen fra Mosvika har allerede kommet med to ulike grunner til at han har valgt å gå i Bruksvallarna.

- Grunnen for at jeg deltar på den svenske åpningen er egentlig bare for å gni inn den stygge hendelsen som skjedde under Falun-VM, sier Northug, som ikke forventer seg noen jubelrop langs løypa.

Forventer lite oppmerksomhet Før nyheten om at tv-dekingen uteblir, lanserte Northug muligheten for at produsentene kom til å sladde ham for å skåne seerne fra det som kunne blitt ydmykende bilder.

- Jeg tipper de kjører en sladd på hele meg under det løpet der. Jeg tror ikke jeg får så mye oppmerksomhet, sier Northug.

- Er du ute etter å ødelegge selvtilliten til svenskene allerede fra sesongstart?

- Nei, jeg vil ikke ødelegge selvtilliten deres helt. Jeg vil egentlig komme med en håndsrekning og si beklager for skaden jeg begikk under VM i Falun.