Svenskene tror ikke på Norge

Våre svenske naboer godter seg over at Norge tapte for Latvia i går, viser en meningsmåling: Hele 67 prosent håper at Norge ikke klarer å kvalifisere seg til fotball-EM i år 2000.

«Vill du att Norge missar fotbolls-EM?» spør svenske Aftonbladet på sine Internett-sider i dag: Ja, svarer 67 prosent av våre naboer i øst.

Om resultatet skylder at svenskene er lei av at Norge lykkes på den sportslige arenaen - eller om våre naboer rett og slett mener vi spiller dårlig fotball, går ikke fram av Aftonbladets uhøytidlige meningsmåling.

«Norges kvalchock»

«Katastrof för Norge» og «Norges kvalchock» er bare noen av overskriftene i de svenske avisene i dag. Svenskene har spesielt lagt merke til at Norge tapte hjemme på Ullevaal for første gang siden 1991 - og at Nils Johan Semb har fått en dårlig start som Drillos erstatter.

Sjokktapet har også holdt vår nye landslagssjef, Nils Johan Semb, våken det meste av natten.

- Jeg sover alltid dårlig etter en kamp, og det er ikke spesielt bedre nå. Det er en tøff bransje, og jeg angrer ikke på at jjeg tok jobben, men jeg kunne tenkt meg en annen start, sa en sliten Semb til NTB i dag tidlig.

Semb er revansjelysten og lover at han skal bruke tiden fram til neste EM-kvalifiseringskamp mot Slovenia den 10. oktober godt.

- Jeg skal se spillere så mye som mulig, og det kan bli endringer, sa Semb. Han vil imidlertid ikke kommentere hvilke utskiftninger han vurderer.