Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenskene tror RBK må slippe Hamrén for lommerusk

Men har ublid overraskelse i vente.

HØYAKTUELL FOR SVERIGE: Erik Hamrén har i dag sittet i møter med presidenten for det svenske fotballforbundet, som avviser at det er snakk om millionbeløp for å løse svensken fra kontrakten med Rosenborg. Men der tar han feil, sier en norsk advokat med ekspertise på trenerkontrakter. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
HØYAKTUELL FOR SVERIGE: Erik Hamrén har i dag sittet i møter med presidenten for det svenske fotballforbundet, som avviser at det er snakk om millionbeløp for å løse svensken fra kontrakten med Rosenborg. Men der tar han feil, sier en norsk advokat med ekspertise på trenerkontrakter. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): «Kan gå - gratis».

Det var tittelen i Aftonbladets sak om RBK-trener Erik Hamrén sist fredag. I saken opplyste advokat Carl Fhager at en trener er å betrakte som en vanlig arbeidstaker - og at Hamrén dermed kunne forlate RBK til fordel for det svenske landslaget uten overgangssum.

- Det eneste som kan skje om Hamrén bryter kontrakten er at han blir erstatningspliktig overfor Rosenborg. Men i denne sammenhengen er det ubetydelige beløp, for eksempel til å dekke utgiftene når Rosenborg skal lete etter ny trener, sa Fhager.

- Ikke millionbeløp

Opplysningen var trolig som søt musikk i ørene til fotballpresident Lars-Åke Lagrell.

Til fotbollskanalen.se sier han i dag følgende:

- Om vi kommer overens med Erik kommer vi til å fortelle ham at vi overtar problemet med Rosenborg. Vi skal løse det på en bra måte, og vår jurist vil ta kontakt med dem. Men vi går ikke med på bondefangeri, det er ikke millionbeløp som sportssjefen (Erik Hoftun, journ.anm.) snakker om. Slik jeg forstår det handler det om en kompensasjon for å finne en erstatter.

Må punge ut

Men det kan svenskene bare glemme. Det mener i hvert fall advokat Kenneth André Leren, som er ekspert på trenerkontrakter.

- Dette har ikke noe for seg. Arbeidsmiljøloven åpner for at ansatte i idretten kan ha midlertidige ansettelsesavtaler. Det betyr at de kan ha tidsbestemte avtaler, og når dette er inngått, som er tilfelle her, løper avtalen til den opphører, sier Leren til Dagbladet.

- Jeg tar forbehold om hva som står i kontrakten mellom Hamrén og RBK. Men normalt er det ikke adgang til å si opp en gjensidig avtale, dersom det ikke er mislighold inne i bildet, for eksempel at RBK ikke har betalt lønn, legger han til.

Ifølge adressa.no kostet det NFF fem millioner kroner å løse Åge Hareide fra kontrakten med Rosenborg i 2003. Erik Hoftun har avvist at Hamrén har en klausul som tillater ham å bryte kontrakten.

Møtte Hamrén i Trondheim

Lagrell har for øvrig vært i Trondheim for å møte Hamrén i dag med tanke på landslagstrenerjobben.

- Jeg og Erik skal snakke sammen i et par timer og så får vi se hva som blir utfallet av samtalen. Dette er et ledd i arbeidet som vi gjør, vi skal treffe én, to eller tre kandidater nå, sa han til Expressen.

- Hamrén kan ta en kaffe med hvem han vil på fridagen sin. Vi forholder oss til at Hamrén har kontrakt med Rosenborg ut 2010, sier Erik Hoftun til rbk.no.

VIL BETALE SMÅPENGER FOR HAMRÉN: President Lars-Åge Lagrell i det svenske fotballforbundet. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
VIL BETALE SMÅPENGER FOR HAMRÉN: President Lars-Åge Lagrell i det svenske fotballforbundet. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media