SVENSK SUKSESS: Det flate dekket fredag morgen spilte ingen rolle for Sverige og Bjørn Ferry. Ferry vant fellesstarten søndagen i Pokljuka.Foto: AFP PHOTO / RENE GOMOLJ / NTB Scanpix
SVENSK SUKSESS: Det flate dekket fredag morgen spilte ingen rolle for Sverige og Bjørn Ferry. Ferry vant fellesstarten søndagen i Pokljuka.Foto: AFP PHOTO / RENE GOMOLJ / NTB ScanpixVis mer

Svenskene våknet til flatt dekk

Utsatt for de norske skiskytterne i Slovenia.

(Dagbladet): I dag ble det kjent at Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø fikk en solid økonomisk smekk og skriftlig advarsel etter en fuktig bytur i slovenske Pokljuka under verdenscupen der i mars.

Noe av grunnen til den strenge reaksjonen fra skiskytterforbundet er at de tre skal ha utført hærverk på bilene til de andre lagene som sto parkert utenfor hotellet i Pokljuka.

Svenskene bekrefter
Blant annet skal de ha sabotert biler ved å slippe ut luft av dekkene.

Nå bekrefter den svenske smørersjefen Kent Norell overfor den svenske avisa Expressen at nabolandet var ett av lagene so mble utsatt for de norske skiskytterguttas fantestreker.

- Noen hadde sluppet ut lufta av dekkene på den bussen som vi kjørte opp til stadion med. Det var helt tomt for luft i det høyre fordekket, sier Norell til Expressen.

Flere biler
I motsetning til det norske skiskytterforbundet tar ikke svenskene opptrinnet så alvorlig. Norell syns ikke det var noe problem, selv om dekket var flatt.

- Det føles harmløst. Det var vel en practical joke, sier Norell til Expressen.

Det er ikke kjent hvor mange lag og biler som fikk flate dekk i løpet av den omtalte kvelden, men den norske sportssjefen Per Arne Botnan går langt i å bekrefte at det var flere enn svenskene som våknet til flate dekk.

- Det var ikke mange biler, de har tatt noen. Om det er én eller fem biler er ikke så avgjørende. Det er kombinasjonen av tingene de gjør - og drikkingen - som gjør at vi reagerer, sier Botnan til Dagbladet.