Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenskene vil ikke ha gullet som Bjørgen kan bli frarøvet

- Dette er ingenting man drømmer om.

GULL-BRÅK: Marit Bjørgen kan ifølge IOC bli fratatt medalje etter en reklame. Svenskene og Charlotte Kalla vil derimot ikke ha gullet.
FOTO: TOBIAS RASTLUND / TT /
GULL-BRÅK: Marit Bjørgen kan ifølge IOC bli fratatt medalje etter en reklame. Svenskene og Charlotte Kalla vil derimot ikke ha gullet. FOTO: TOBIAS RASTLUND / TT / Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Marit Bjørgen risikerer ifølge IOC-medlem Gerhard Heiberg å miste sitt OL-gull fra lørdagens skiathlon etter en gammel reklame med mobilselskapet Ludo.

Hvis langrennsdronninga skulle bli fratatt gullet - vil sølvvinner svenske Charlotte Kalla ta et steg opp på pallen.

Men gullet, det vil ikke svenskene ha.

- Nei, definitivt ikke. Å stå øverst på pallen og høre nasjonalsanget er det man drømmer om når man trener. Dette er ingenting man drømmer om, sier den svenske landslagssjefen Rikard Grip til Expressen.

- Marit var den beste sportslig og for meg blir hele saken merkelig. Det ville vært fryktelig synd for Bjørgen, sier landslagssjefen.

Strenge regler Det er strenge regler for hva OL-deltakerne kan være med på av markedsføring, annonser og reklameinnslag underveis i OL.

At Bjørgen pryder en reklame i regi av et mobilselskap, er noe IOC ikke liker.

REKLAME: Dette er bildet som får IOC til å rase. Skjermdump: Facebook.
REKLAME: Dette er bildet som får IOC til å rase. Skjermdump: Facebook. Vis mer

- I ytterste konsekvens kan utøveren miste sin medalje. Jeg sier ikke at vi er der nå. Men jeg appellerer til Ludo om å ta det med ro og tenke på konsekvensene, sier Heiberg til TV 2.

Fjernet bildet Selskapet Ludo har nå fjernet bildet av Bjørgen på sin nettside.

I dag la gründer Idar Vollvik ut en oppdatering på Facebook, hvor han blant annet skriver:

«Ludo fjerna dette bildet umiddelbart når vi ble oppmerksom på dette i går! Avtalen om bruk av bildet er mellom vår leverandør og Marit. Vi i Ludo vil selvsagt ikke lage noe ubehageligheter for Marit i denne sammenheng».

Neste øvelse for langrennskvinnene er sprint i morgen.

Hele Norges coronakart