Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenskene vil ikke kontakte RBK i kveld

- Må først vite om vi og Hamrén kan bli enige.

FRIERI I VENTE: Styret i det svenske fotballforbundet skal diskutere på et telefonmøte i kveld om Erik Hamrén er mannen de vil ha. Først da tar de kontakt med svenskens arbeidsgiver Rosenborg for å be om trenerens hånd.  Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
FRIERI I VENTE: Styret i det svenske fotballforbundet skal diskutere på et telefonmøte i kveld om Erik Hamrén er mannen de vil ha. Først da tar de kontakt med svenskens arbeidsgiver Rosenborg for å be om trenerens hånd. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

|||
(Dagbladet.no): Sveriges fotballpresident Lars-Åke Lagrell er ferdig med det første av to viktige telefonmøter i forhold til ansettelsen av ny landslagssjef.

Men allerede etter møtet med arbeidsutvalget - og før telefonmøtet med styret i det svenske fotballforbundet (SvFF), sier Lagrell at de ikke vil kontakte Rosenborg i kveld.

- Vi må vite om vi har noe å snakke med dem om først, sier Lagrell til Expressen.se.

Rosenborg satte ikke pris hvordan Lagrell gikk fram i går, da en uformell kaffeprat ble til et fem timers langt møte mellom ham og Hamrén.

Provoserte RBK
Rosenborg-direktør Nils Skutle reagerte kraftig på at Lagrell kontaktet Hamrén uten først å kontakte Rosenborg og leverte i dag inn en protest mot det svenske forbundet.

- Det Lagrell gjør her vitner om manglende respekt for oss. Normal forretningsskikk er å varsle på forhånd at du vil snakke med med noen om en jobb. Det skjedde ikke her, og vi finner oss ikke i det, sa Skutle til VG.

Men den svenske fotballpresidenten ser ikke ut til å ha latt seg skremme, og gjentar i kveld at de vil være sikre på at de blir enige med Hamrén før de tar seg bryet med å kontakte Rosenborg.

- Først må vi vite at vi og Erik kan komme overens. Den er naturlig å ta det i den rekkefølgen, sier Lagrell.

Det betyr ikke nødvendigvis at de vil provosere Rosenborg med videre samtaler med Hamrén før de kontakter trønderklubben. Kanskje er det bare snakk om å avklare de tingene Lagrell og Hamrén snakket om i går med resten av forbundsstyret.

Vurderer frieri
Styret i SvFF har planlagt et telefonmøte omkring klokka 18 i kveld.

- Vi kommer jo til å ha en landslagssjef i Sverige. Selvsagt finnes det kandidater, det finnes uendelig med kandidater. Men det er klart vi må bestemme oss for at av mange gode krefter, er det denne vi vil ha. Det er den prosessen både vi og Erik er inne i, sier Lagrell.

Fotballpresidenten hevder forøvrig det oppsto søt musikk over kaffekoppen i går - enda Hamrén ikke drikker kaffe. Nå må Lagrell avklare med resten av styret om han skal gå ned på kne og fri til RBK-treneren:

- Vi har konstatert etter i går at vi likte hverandre, så gjenstår det å se om det kan bli et ekteskap, sier han.

PÅ FRIERFOT: 
President i Sveriges Fotballforbund, Lars-Åke Lagrell.Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
PÅ FRIERFOT: President i Sveriges Fotballforbund, Lars-Åke Lagrell.Foto: Cornelius Poppe, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media