Svenskene vil se norske gummiarmer

- Glem det, sier Tonje Nøstvold.

• Direkte 06.00: Norge - Sverige

BEIJING (Dagbladet.no): Når de norske og svenske håndballjentene barker sammen klokka seks tirsdag morgen, er de røde, hvite og blå store favoritter.

Svenskene er overlykkelige over å ha kommet seg til kvartfinalen, og bare de mest optimistiske tror på seier mot gullkandidaten vest for grensa.

Norge mot Sverige i et mesterskap, det er sjelden vare. Derfor er de også ekstra spente i den svenske leiren.

- Det er alltid spesielt å møte Norge, og nå ikke minst siden det skjer i et OL, sier Sverige-trener Ulf Schefvert til Dagbladet.no.

Ingen nerver

Han synes Norge har sett bra ut så langt i turneringen, og mener at Marit Breiviks jenter må tåle et kraftig favorittstempel.

- Vi må vel kanskje håpe på norske gummiarmer, sier Schefvert.

GODT FORBEREDT: De norske håndballjentene er klare favoritter mot Sverige, og må takle et stort forventningspress i morgen. Foto: ERIK JOHANSEN/SCANPIX
GODT FORBEREDT: De norske håndballjentene er klare favoritter mot Sverige, og må takle et stort forventningspress i morgen. Foto: ERIK JOHANSEN/SCANPIX Vis mer

For Sverige har alt å vinne, og Norge har en uttalt medaljemålsetting å tape. Slikt kan det bli ekstra nerver av, og det er det svensketreneren håper kan slå til.

Tonje Nøstvold smiler når hun får høre om Schefverts drøm om gummiarmer.

- Geir Oustorp (Byåsen-trener) bruker også den betegnelsen, men da mener han myke og tamme taklinger i forsvar. Men nerver og gummiarmer, det får ikke Schefvert se, sier Nøstvold til Dagbladet.no.

Karoline Dyhre Breivang lover også stødige hender i kvartfinaleduellen.

- Svenskene prøver vel bare å legge ekstra press på oss, men det lar vi oss ikke affisere av. Vi kan være smånervøse før kampstart, men når dommeren blåser da er vi der vi skal være, sier Karo til Dagbladet.no.

Vant til presset

Det er ikke slik at Sverige har gitt opp på forhånd. De har hatt en fin stigning i mesterskapet, og vant de to siste kampene i gruppespillet, mot Tyskland og Brasil.

I stedet håper den blågule nasjonen at jentene skal slå ut i full blomst, siden de spiller uten press. Tonje Nøstvold liker det presset, og ikke minst årsaken til at forventningene til de norske håndballjentene er store.

Svenskene vil se norske gummiarmer

- Vi er regjerende europamestere og vi tok sølv i VM. Vi er som regel favoritter i de fleste kampene vi spiller, og er vant til det presset.

De svenske jentene mener de har kommet inn i en bonusrunde hvor de har alt å vinne. Det er ikke nødvendigvis bare positivt.

For lave skuldre?

- Det kan også være de taper på det, hvis de tenker at denne kampen bare er bonus. Vi må videre, og med den holdningen skal vi klare det, sier Nøstvold.

Mats Olsson er norsk keepertrener og målvaktslegende i Sverige. Han mener også at de senkede skuldrene til svenskene fort kan bli for senkede.

- Noen liker å ha kniven litt på strupen også, da får de ut det lille ekstra, sier Olsson.

Som Dagbladet.no skrev tidligere i dag er han klar på at dette oppgjøret ikke blir veldig spesielt for ham. Litt spesielt blir det, men han understreker at han har sterkere følelser for det norske laget enn den svenske gjengen.

Den svenske landslagssjefen Schefvert advarer derimot dem som tror Norge får det enkelt i kvartfinalen.

- Det har vært vanskelig å bli kvitt oss i kampene, og vi har vist at vi kan komme tilbake, sier han.

INGENTING GRATIS: Sverige-trener Ulf Schefvert vet at laget hans ikke har noenting å tape før kampen mot Norge, og håper det kan føre til en overraskelse i kvartfinalen.
AVSLAPPET, MEN IKKE GUMMI: Tonje Nøstvold ler godt av den svenske trenerens ønske om norske gummiarmer i morgendagens OL-kvartfinale.