IMPONERER: Viktor Thorn venter fortsatt på sitt store gjennombrudd. Men formen foran kommende sesong er tilsynelatende veldig bra. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
IMPONERER: Viktor Thorn venter fortsatt på sitt store gjennombrudd. Men formen foran kommende sesong er tilsynelatende veldig bra. Foto: Carl Sandin/BildbyrånVis mer

Viktor Thorn i kanonform

Svenskenes langrennskomet viser muskler: - Men i helvete!

Viktor Thorn (22) håper på sitt store gjennombrudd denne sesongen.

Viktor Thorn gjorde seg kjent for langrennspublikumet i fjorårssesongen, da han deltok i OL og ble nummer åtte under sprinten i minitouren i Falun.

Denne sesongen satser han på å få sitt definitive gjennombrudd. Han har store sko å fylle, da stjerneløpere som Marcus Hellner, Emil Jönsson og Johan Olsson har lagt opp. Men skal vi tro sosiale medier, er han i fryktinngytende form.

- Men hva i helvete! er lagkamerat Calle Halfvarssons reaksjon på Thorns siste Instagram-post:

22-åringen viser rett og slett muskler i den krevende øvelsen «toes to bar», der han, slik navnet beskriver, henger i ei stang og løfter beina opp.

- Sveriges mest sexy

Det får følgerne til å måpe.

- Jeg tror jeg står over Bruksvallarna i år, kommenterer Halfvarsson videre.

Bruksvallarna er stedet svenskene har sin nasjonale sesongåpning. Den går 16-18. november.

Mårten Soleng Skinstad, sønnen til tidligere langrennssjef Åge Skinstad og skiløper, kommenterer:

- Sveriges mest sexy langrennsløper!

Stikk til skifansen

Thorn bekrefter overfor langrennsnettstedet längd.se at han er godt i rute foran sesongen.

- Det går framover. Jeg har utviklet meg på mange områder, både når det gjelder hurtighet, utholdenhet og teknikken. Jeg har finslipt detaljene, sier 22-åringen.

Som nevnt er det altså store sko den unge mannen skal fylle. Men samtidig retter han kritikk mot det svenske skipublikummet:

- Si at jeg blir nummer 15, men tredje beste svenske, og at Daniel (Rikardsson) og Calle (Halfvarsson) blir topp ti, da er min plassering kanskje den beste, og jeg er ikke langt bak dem. Men det er ingen som bryr seg. Det er litt trist, sier Thorn.

- Det samme gjelder OL, da slet vi litt med dårlige ski. Da ble det mer snakk om at vi presterte dårlig enn at det var skienes feil. Det var det som gjorde at vi ikke klarte å ta medalje. Det er trist. Folk er mer misfornøyde med oss enn vi fortjener, sier han.