Svenskenes langrennssjef: - Det kommer til å bli en stor utfordring

På inspeksjon i Sør-Korea.

OL KOMMER: I Sør-Korea venter man spent på mesterskapet som skal avholdes om tre år. Ikke alle utøvere og sjefer gleder seg over at Pyeongchang fikk mesterskapet. Foto: AFP PHOTO / Ed Jones / NTB Scanpix
OL KOMMER: I Sør-Korea venter man spent på mesterskapet som skal avholdes om tre år. Ikke alle utøvere og sjefer gleder seg over at Pyeongchang fikk mesterskapet. Foto: AFP PHOTO / Ed Jones / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Om litt under tre år skal Sør-Korea arrangere OL i Pyeongchang.

Vintersportsstedet fikk ikke noe godt rykte på seg etter å ha arrangert skiskytter-VM i 2009, men vant likevel konkurransen om å arrangere OL i 2018 foran München i Tyskland, og Annecy i Frankrike.

- For å være helt ærlig, håpet jeg at jeg aldri mer skulle tilbake dit, sa Emil Hegle Svendsen til Dagbladet i 2011 da det ble klart hvem som skulle være vertsby for OL i 2018.

Vær-slakt - Rammen rundt er det veldig fort gjort å snakke om, for det var ikke noen ramme rundt. Det var maks et par hundre tilskuere. Løypene gikk på en golfbane og var mildt sagt dårligere. Det var like mye grus som snø. Og været skiftet fra 15 varmegrader og sprutregn den ene dagen til minusgrader neste dag. Det var rett og slett helt jalla, mimret Hegle Svendsen om mesterskapet.

Nettopp været og snøforholdene har blitt trukket fram som det som anses som de største problemene for OL i Pyeongchang. Ledelsen for det svenske langrennslandslaget har nylig vært på ekskursjon til OL-byen, for å se hva de kan forvente om under tre år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer