OL KOMMER: I Sør-Korea venter man spent på mesterskapet som skal avholdes om tre år. Ikke alle utøvere og sjefer gleder seg over at Pyeongchang fikk mesterskapet. Foto: AFP PHOTO / Ed Jones / NTB Scanpix
OL KOMMER: I Sør-Korea venter man spent på mesterskapet som skal avholdes om tre år. Ikke alle utøvere og sjefer gleder seg over at Pyeongchang fikk mesterskapet. Foto: AFP PHOTO / Ed Jones / NTB ScanpixVis mer

Svenskenes langrennssjef: - Det kommer til å bli en stor utfordring

På inspeksjon i Sør-Korea.

(Dagbladet): Om litt under tre år skal Sør-Korea arrangere OL i Pyeongchang.

Vintersportsstedet fikk ikke noe godt rykte på seg etter å ha arrangert skiskytter-VM i 2009, men vant likevel konkurransen om å arrangere OL i 2018 foran München i Tyskland, og Annecy i Frankrike.

- For å være helt ærlig, håpet jeg at jeg aldri mer skulle tilbake dit, sa Emil Hegle Svendsen til Dagbladet i 2011 da det ble klart hvem som skulle være vertsby for OL i 2018.

Vær-slakt - Rammen rundt er det veldig fort gjort å snakke om, for det var ikke noen ramme rundt. Det var maks et par hundre tilskuere. Løypene gikk på en golfbane og var mildt sagt dårligere. Det var like mye grus som snø. Og været skiftet fra 15 varmegrader og sprutregn den ene dagen til minusgrader neste dag. Det var rett og slett helt jalla, mimret Hegle Svendsen om mesterskapet.

Nettopp været og snøforholdene har blitt trukket fram som det som anses som de største problemene for OL i Pyeongchang. Ledelsen for det svenske langrennslandslaget har nylig vært på ekskursjon til OL-byen, for å se hva de kan forvente om under tre år.

- Jeg har jo hørt en del rapporter om hvordan det så ut i 2009. Det blir en utfordring, det er bare å konstatere at det kommer til å handle om kunstsnø, sier Sveriges langrenssjef, Rikard Grip, til Expressen.

Vurderer Japan-opphold Grip forteller at langrennsløypene skal gå oppå det som i dag er golfbaner, men at det er snakk om veldig mye mer kuperte golfbaner enn hva man vanligvis er vant med.

- Det kommer til å bli mer gammeldags langrennsgåing - flere lange og sugende bakker enn de korte og ekstremt bratte vi har blitt vant med de siste årene, forteller den svenske langrennssjefen.

Grip forteller at i forhold til hva Sotsji var på daværende punkt, så virker sør-koreanerne til å ha kommet litt lengre i forberedelsene til mesterskapet.

- Men løypene er ikke klare. Og de har ennå ikke begynt å bygge på OL-landsbyen, sier Grip til Expressen - og avslører at det svenske landslaget vurderer å ligge i trening i Japan før mesterskapet, for å vende seg til tidsforskjellen.

- Vi ser på to ulike stedet, Sapporo eller muligens Nagano. Så derfor er jeg er, for å få litt mer kjøtt på beina før vi bestemmer oss.

BEKYMRET: Jeg har jo hørt en del rapporter om hvordan det så ut i 2009, sier langrenssjef Rikard Grip.
Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB Scanpix
BEKYMRET: Jeg har jo hørt en del rapporter om hvordan det så ut i 2009, sier langrenssjef Rikard Grip. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB Scanpix Vis mer