Svenskenes MMA-stjerne elsker blomkålørene sine

- Jeg er dritfornøyd med hvordan de ble til.

BLOMKÅLØRER: Ifølge medisinsk leksikon skader forårsaket av gjentatt vold mot det ytre øre. Men Alexander Gustafsson er meget fornøyd med dem. Foto: SCANPIX/AP/The Canadian Press
BLOMKÅLØRER: Ifølge medisinsk leksikon skader forårsaket av gjentatt vold mot det ytre øre. Men Alexander Gustafsson er meget fornøyd med dem. Foto: SCANPIX/AP/The Canadian PressVis mer

(Dagbladet): Med kallenavnet «The Mauler», «mishandleren», er det vel ikke så overraskende at svenskenes MMA-stjerne Alexander Gustafsson er en tøffing.

Det synes også tydelig på mannen selv, blant annet på grunn av de såkalte «blomkålørene» 26-åringen går stolt rundt med.

- Det er mine trofeer. Jeg er dritfornøyd med hvordan de har blitt sånn, og jeg stortrives med dem. Nå kan de ikke bli mye verre, sier Gustafsson, ifølge Expressen.

Underhudsblødninger «Blomkåløre, misdannet øre», finner du ved et søk i Store medisinske leksikon, og beskrivelsen av fenomenet forteller om brutale årsaker:

«Ved skader forårsaket av gjentatt vold mot det ytre øre, svulmer huden og underhuden i øret opp på grunn av at underhudsblødninger omdannes til brusk og bindevev.»

Men i MMA-sporten er det et statussymbol, ifølge Alexander Gustafsson, som blant annet forteller at store blomkålører betyr det beste bordet på restauranten visse steder i USA.

- Vi er ikke helt der i Sverige ennå, men det er en statusgreie. Det betyr at du har gått gjennom mye for å få dem, du har vært modig, sier han.

- Det gjorde vondt da jeg fikk dem, og når de gikk fra myke til harde. Da kunne jeg knapt sove på dem. Men etter det har det ikke gjort vondt i det hele tatt, sier Gustafsson.

Resten av livet Ifølge Expressen går det så langt at mange skader seg selv for å framprovosere tilstanden andre går til plastisk kirurg for å bli kvitt.

Alexander Gustafsson sier på sin side at han vil beholde blomkålørene hele livet.

Gustafsson er ranket som den første utfordreren i UFCs lett tungvekt-klasse.