Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stina Nilsson leder verdenscupen:

Svenskenes supertalent er overrasket over hvor god hun er blitt

- Man vet liksom aldri. 

SEIRET I PREMIEREN: Stina Nilsson vant sprinten i Kuusamo og leder verdenscupen sammenlagt. Overraskende nok. <br>Foto: Anders WIklund / TT/ NTB Scanpix
SEIRET I PREMIEREN: Stina Nilsson vant sprinten i Kuusamo og leder verdenscupen sammenlagt. Overraskende nok.
Foto: Anders WIklund / TT/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Hun ble Silver-Stina i Falun-VM, vant sine første verdenscupløp i fjor og åpnet sesongen med å vinne sprinten i Kuusamo forrige helg.

Så langt ingen store overraskelser fra svenskenes supertalent, men det som kanskje overrasket mer var den mer enn hederlige sjuendeplassen hun fikk med seg fra den klassiske tikilometeren som Marit Bjørgen til slutt vant.

Den sjuendeplassen tok henne samtidig til topps i verdenscupen sammenlagt, og overrasket henne selv også.

- Ja, jeg ble nok litt overrasket. Man vet liksom aldri. Vi trener alene i sju måneder av året, så man vet aldri hva det holder til, sier Nilsson til Dagbladet.

Et oppnådd mål

Hun er notorisk for aldri å prate om resultatmål, ambisjoner eller andre ting som kan slå tilbake på henne selv ved neste korsvei. Nå gjør hun et slags unntak.

Hun forteller at den tikilometeren i Kuusamo er en oppnåelse av et mål hun har slitt med å nå i mange år.

- Ja, jeg er veldig fornøyd med det løpet. Jeg syns jeg fikk til det å gå på ski veldig bra, og det er noe jeg har strevd i mange år for å få til. Det var gøy at det gikk så bra, smiler hun, og lar seg lokke enda litt mer utpå når stemningen nå er god.

For etter den første helgens resultater må hun medgi at det kan se ut som om det er hun som har utviklet seg mest blant damene som kjemper i toppen.

- Ja, kanskje. Det er veldig tidlig å si, men sånn det ser ut nå så ser det bra ut. Det er bra, sier hun.

Den beste versjonen

Men så er det også stopp. Stina Nilsson vil fortsatt ikke fortelle om målene sine eller ambisjonene for sesongen.

Selv ikke da vi spør om det ikke ville vært et naturlig mål å bli verdens beste skiløper på sikt, vil hun måle prestasjoner mot resultater.

- Jeg vil bli så bra jeg kan. Målet er å bli den beste versjonen av meg selv, slår hun fast.

Og går videre til neste intervju.

  • Minitouren på Lillehammer starter med sprint fredag, fem kilometer fristil lørdag, og en ti kilometer klassisk jaktstart søndag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!