Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenskens desperate bønn til Trump

Den svenske racerføreren Linus Lundqvist gjør alt for å rekke sesongstarten.

BREV: President Donald Trump har fått brev av den svenske racerføreren Linus Lundqvist som er desperat etter å komme inn i USA for å rekke sesongstarten. FOTO: AP Photo/Alex Brandon
BREV: President Donald Trump har fått brev av den svenske racerføreren Linus Lundqvist som er desperat etter å komme inn i USA for å rekke sesongstarten. FOTO: AP Photo/Alex Brandon Vis mer

Den svenske Formel 3-sjåføren Linus Lundqvist kjører i det amerikanske Formula Regional Americas-mesterskapet. Da det ble gitt klarsignal for at sesongen kunne starte opp igjen etter coronapausen, befant Lundqvist seg i Sverige - uten mulighet til å reise direkte inn i USA.

Derfor valgte han å fly til Mexico, sette seg selv i karantene, og i morgen skal han forsøke å ta seg inn i USA.

- Jeg var tvunget til å sitte i karantene i 14 dager utenfor EU og Schengen-området. Da var det ikke mange land igjen, men jeg har en gammel lagkamerat som er fra Mexico, og jeg fikk låne hans leilighet. Dette er min eneste sjanse, sier Lundqvist til den svenske avisa Aftonbladet.

- Min største frykt er at USA plutselig stenger grensen mot Mexico. Da er det over, fortsetter han.

FEIL SPØRSMÅL: Trump forsøkte å ignorere reporterne som stilte spørsmål om rasisme som han tydeligvis ikke ville svare på. Video: AP Vis mer

Sendt brev til Trump

21 år gamle Lundqvist er en lovende racerfører og har som målsetning å vinne det amerikanske Formula Regional Americas-mesterskapet i år.

Men selv om grensa mellom Mexico og USA fortsatt er åpen, finnes det ingen garantier for at svenskens plan skal lykkes.

- Teamet har gjort alt, de har kontaktet guvernører i ulike delstater og til og med skrevet brev direkte til Det hvite hus for å be om et unntak, slik at jeg kan komme inn, men ingenting har hjulpet, forteller 21-åringen.

View this post on Instagram

When Sunday’s were better 🌞

A post shared by Linus Lundqvist (@linushflundqvist) on

- Nå gjenstår bare ett alternativ, og det er å håpe at jeg møter en velvillig medarbeider i passkontrollen.

Må minimere skaden

Planen er å fly fra Mexico til Houston og deretter kjøre bil til Arizona for å gjennomføre den første testen med laget hans Global Racing Group mandag.

- For meg er det mestertittelen som gjelder, men i motsetning til de andre sjåførene, som er basert i USA, har jeg ikke kunnet teste noen ting. Jeg har forsøkt å ta del i informasjonen via mail og videokonferanser, og lykkes jeg med å komme til USA, kommer jeg til å ha to dager med testing, og mine konkurrenter vil ha 15, sier Lundqvist.

- Min målsetning er å ta så mange poeng som mulig for å minimere skadene den første helga, deretter satser jeg på å vinne race, avslutter svensken - med forbehold om at han lykkes med å ta seg inn i USA.

TRUMP I INTERVJU: President Donald Trump snakket om krisen i USA etter hendelsen med George Floyd. Video: NEWSMAX via NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!