Svensker bekreftet VM-form

De svenske høyde-essene Stefan Holm og Kajsa Bergqvist imponerte under DN-Galan i Stockholm.

Under ikke altfor gode forhold etter kraftige regnskyll over den svenske hovedstaden i timene før storstevnet ble høyde-duoen som ventet to forgrunnsfigurer på hjemmebane.

Bergqvist vant sin sjuende høydekonkurranse av like mange mulige denne sesongen. Denne gang ble vinnerresultatet 1,95 for den populære svenske jenta, som har kommet meget sterkt tilbake etter at OL-sommeren ble spolert av en alvorlig akilles-skade. Fire ganger har hun hoppet over to meter.

Holm lover 2,40 på Bislett

Fjorårets olympiamester Stefan Holm vant herrekonkurransen med 2,33. Deretter la han lista opp på 2,37, men mislyktes i å forbedre sin personlige utendørs-rekord på 2,36. Innendørs svingte han seg imidlertid over 2,40 da han vant EM-gull i vinter, og han mener det bare er et tidsspørsmål før han klarer det samme ute.

– Jeg gjør et nytt forsøk på Bislett fredag kveld, sier den 29-årige svensken, som hadde følgende offensive melding til et fulltallig Stockholm stadion:

– Jeg reiser ikke til VM i Helsingfors for å ta sølv!

Ingen rekord på Isinbajeva

På tampen av kvelden gjorde russiske Jelena Isinbajeva et nytt verdensrekordforsøk i stav, og var veldig nær ved å klare 5,01 i første forsøk. De to siste var derimot mislykkede for 23-åringen, som fredag ble første kvinne i verden over fem-meteren.

KAJSAMYKT: Kajsa Bergqvist smyger seg over 1,95 under stevnet i Stockholm. Foto: EPA
KAJSAMYKT: Kajsa Bergqvist smyger seg over 1,95 under stevnet i Stockholm. Foto: EPA Vis mer

Dermed ble hun stående med 4,79, som er ny banerekord og som hun klarte med meget god klaring. Med det ble hun belønnet med en diamant – en fin erstatning for verdensrekord-bonusen hun vanligvis vender hjem med.

Hittil har hun satt verdensrekord ikke mindre enn 17 ganger, og er i øyeblikket rangert som verdens fremste kvinnelige friidrettsutøver.

Ingen norske utøvere deltok i den årlige friidrettsgallaen i Stockholm.

(ANB)