TILFELDIG? Petter Northug tok sølv torsdag. «Vem fan är Northug? webshop» ble etablert dagen etterpå. Siden har ikke nordmannen nådd sine VM-mål. Foto: Kirill Kudryatavtsev / AFP / NTB Scanpix og Josef SkiTeam
TILFELDIG? Petter Northug tok sølv torsdag. «Vem fan är Northug? webshop» ble etablert dagen etterpå. Siden har ikke nordmannen nådd sine VM-mål. Foto: Kirill Kudryatavtsev / AFP / NTB Scanpix og Josef SkiTeamVis mer

Svensker gjør butikk på Northug- og Norge-hets

«Vem fan är Northug Webshop» fikk drahjelp av Hellners kjæreste i går.

(Dagbladet): I går ramlet det plutselig en T-skjorte med påskriften «Who the fuck is Petter Northug?» i fanget på Anna Tjuoiki.

Og da ble veien til overskriftene kort - Tjuoki er nemlig Marcus Hellners kjæreste. Hun ble tildelt T-skjorta mens hun overvar medaljeseremonien etter lagsprinten søndag kveld.

Etterpå ble hun avfotografert med trøya av den svenske avisa Aftonbladet.

Grensa gikk ved Kungen
T-skjorta er utviklet av «Team Josef» fra Skåne. Ifølge sine egne nettsider er «Team Josef», eller «Josef SkiTeam», etablert for å få svensker til å ta mer vare på egne kropper - og få øynene opp for langrennssporten.

Nå har Team Josef opprettet en egen nettbutikk, «Vem fan är Northug? Webshop», som utelukkende selger effekter som ikke akkurat innbyr til nabokjærlighet.

Butikken ble etablert på fredag, og initiativtageren melder om økende salg.

- Ideen ble til etter et Youtube-klipp der Petter totalt slakter svenske idrettslegender som Björn Borg, med flere, men også «hopper på» vår kong Carl Gustaf, forklarer mannen bak Team Josef, Oscar Åkerström, til Dagbladet.

- Begynner å bli litt lei
Oppmerksomheten de har fått var ikke hovedmotivet, forklarer han.

- Fra starten av var dette en morsom idé, og vi hadde ingen forventninger om dette her overhodet. Jeg liker Petter selv, og må som svensk dessverre erkjenne at han er nummer 1, men vi svensker begynner å bli litt lei av Petter og hans negative tanker om Sverige og våre idrettsstjerner, fortsetter Åkerström.

- Dette er kanskje med på å få ham ned på jorda litt på, men på en spøkefull måte.

- Regner du med å få solgt skjorta til noen i Norge?

- Ha-ha, jeg tror ikke noen i Norge vil kjøpe noen av trøyene i kolleksjonen.

- Hva tror du Petter synes om dette?

- Jeg tror Petter ser det som en morsom greie. Mange sier Petter er en veldig herlig og skøyeraktig fyr, selv om vi svensker aldri har fått se den sida av ham. Kanskje kan det også være med på å gjøre at han leverer et skikkelig bra og underholdende VM, noe som gjør mesterskapet severdig for både Sverige, Norge og andre deler av verden, sier Åkerström til Dagbladet.

NORSKEHETS: Northug som rotte er blant motivene du (eller svenskene) kan kjøpe. Foto: Josef SkiTeam / Facebook
NORSKEHETS: Northug som rotte er blant motivene du (eller svenskene) kan kjøpe. Foto: Josef SkiTeam / Facebook Vis mer

- Du kan legge til at jeg gjerne inviterer Petter til Sverige for en kopp kaffe, og viser ham fordelene med det Sverige folk elsker!