Svensker hooligans risikerer ni års fengsel

Det som skulle bli en hyggelig fotballforestilling i EM, endte i et blodig gateslag. Fire svenske fotballpøbler er pågrepet, og risikerer opptil ni år i fengsel.

Det brøt ut kraftige kamper mellom tyrkiske og svenske fans både før og etter gårsdagens EM-kamp. 30 politifolk i verneutstyr jobbet febrilsk for å stanse opptøyene da bråket startet en time før lagene skulle møtes på Philips Stadion i Eindhoven. En politimann måtte til sykehus, etter at han ble truffet av en flaske.

Kranglet om flagg

- Svenskene hadde hengt opp et flagg på en statue. Når tyrkerne klatret opp for å henge opp sitt flagg, begynte bråket, sier Rino Johansen til Expressen.

Han ble øyenvitne til den skremmende episoden. Fire svensker ble pågrepet: En 28 år gammel mann fra Stockholm, en 20 år gammel mann fra Gøteborg, en 21 år gammel mann fra Hisings Backa og en 22 år gammel mann fra et ukjent sted i Sverige.

- De kommer til å bli siktet for å ha vært med på voldsomme opptøyer. Det har en strafferamme på mellom seks og ni års fengsel, ser Guus Bos fra påtalemyndighetene i Nederland.

Tre nederlendere av tyrkisk opprinnelse ble også pågrepet etter gateslaget.

Videobevis

Politiet filmet hele bråket, og svensk politi skal granske videoene. Det kan føre til at flere blir pågrepet. Også i Stockholm brøt det løs bråk i forbindelse med kampen. Seks personer måtte på sykehus etter at rundt 50 mennesker gikk berserk i Rålambshovparken i Stockholm. Politiet hadde ikke mulighet til å stoppe opptøyene, skriver Aftonbladet. Tre personer ble pågrepet etter bråket.