Svensker i OL-form

De blågule sprintslo både norske menn og kvinner.

OSLO/OTEPÄÄ (Dagbladet.no): Svenske Björn Lind knuste de norske gutta i den klassiske sprintfinalen i Estland.

Halvveis i løpet rykket han fra, og ingen klarte å ta igjen lederen av sprintcupen inn mot mål. Det er ingen tvil om at Lind er i rute foran OL i Torino.

Og da er svenskene - naturlig nok - høyt oppe.

- Han kunne gjort en Dæhlie-snurr og det er ikke vanlig i sprint. De andre så helt parkert ut. Jeg vet ikke om jeg har sett noen så fullstendig overlegen før, sier SVT-kommentator Niklas Jonsson.

Tor Arne Hetland - som ligger på 2. plass i sprintcupen - gikk inn til 2. plass.

Vassili Rotchev kapret 3. plassen foran Jens Arne Svartedal.

Rønning på 5. plass

I den ene herresemifinalen var det hele tre nordmenn. Svartedal var raskest av alle, mens Johan Kjølstad ble slått ut og Eldar Rønning gikk til B-finalen. Rønning vant B-finalen - og han endte dermed på 5. plass totalt.

KLARTE IKKE TUKTE LIND: Tor Arne Hetland hadde ikke krefter nok til å ta Björn Lind, men endte på 2. plass. Foto: SCANPIX
KLARTE IKKE TUKTE LIND: Tor Arne Hetland hadde ikke krefter nok til å ta Björn Lind, men endte på 2. plass. Foto: SCANPIX Vis mer

Øystein Pettersen og Odd-Bjørn Hjelmeset ble slått ut i kvartfinalene. Etter løpet hadde Hjelmeset store smerter i målområdet, og han måtte ha hjelp for å komme seg bort.

Dagbladet.no får opplyst at han pådro seg en strekk tidlig i løpet, men likevel klarte å fullføre.

Det er foreløpig ikke klart hvor alvorlig det er, men det kan nok hende at han må ta det med ro framover. Det er leit for Hjelmeset, som gjerne skulle gått stafetten i Val di Fiemme til helga.

Petter Nordthug kom på 31. plass i prologen, og var én plass unna kvartfinalene.

Gjømle på pallen

Ella Gjømle ble beste norske jente i dag. Hun kom på 3. plass - noe hun også har gjort tre ganger tidligere i sprintverdenscupen.

Svenske Lina Andersson vant foran Manuela Henkel fra Tyskland.

- Hun grilllet dem virkelig. Fra begynnelse til slutt. De andre orket ikke henge med, og jeg synes faktisk de var sjanseløse i dag, sier den svenske skieksperten Jonsson.

Marit Bjørgen kom på fjerdeplass på ti kilometeren i går, men måtte nøye seg med en B-finale i dag. Hun lå lenge helt bak under semifinalen, men prøvde seg på en liten spurt. Det holdt bare til 3. plass i heatet.

Bjørgen utklasset alle i B-finalen, og endte dermed på 5. plass totalt. Det er derimot ikke grunn til å være OL-bekymret over dette.

Etter at hun kjørte seg tom i desember, har hun trent seg gradvis opp igjen - med OL i Torino som det eneste målet.

Ine Wigernæs, Guro Strøm Solli og Ingrid Urdal ble alle slått ut i kvartfinalene.

GP trakk seg

Gårsdagens superkvinne, Hilde Gjermundshaug Pedersen (41), kom på 13. plass i prologen, og var dermed kvalifisert for kvartfinalene. Hun fikk derimot litt ryggproblemer, og valgte å trekke seg.

Disse problemene skal ikke være alvorlige, men hun tar ingen sjanser 33 dager før OL braker løs.

Kine Beate Bjørnås kom på 31. plass i prologen, og som Petter Nordthug var også hun én plass unna kvartfinalene.

Debatt

Er de norske sprinterne i rute til OL, eller blir svenskene for tøffe?

PÅ PALLEN: Ella Gjømle kom på 3. plass. Svenske Lina Andersson vant kvinnesprinten.