Svensker imponerer: - Bedre enn Johaug

Frida Karlsson og Ebba Andersson har vist seg som to av Therese Johaugs tøffeste rivaler i skisporet. Nå viser svenskene at de kan gi Johaug real konkurranse også på løpebanen.

VISER STYRKE: Frida Karlsson viser at hun kan hamle opp med Therese Johaug på flere arenaer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VISER STYRKE: Frida Karlsson viser at hun kan hamle opp med Therese Johaug på flere arenaer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På en treningsleir i Torsby satte de to svenske stjernene personlig rekord på 3000 meter med løpesko på beina. Svenske Expressen avslører at Karlsson løp distansen på 9.14 og Andersson på 9.20.

Begge tidene er blant de beste i Sverige i år, og bedre enn den svenske rekordholderen Meraf Bahtas årsbeste.

Dermed går de i fotsporene til Therese Johaug som har vist stort potensial på løpebanen de siste åra. Men ifølge den svenske friidrettseksperten A Lennart Julin, står ikke Karlsson tilbake for sin norske rival. Han mener svensken til og med er bedre enn Johaug.

- Johaug har en motor og hodet til å presse på, men løpeteknisk er Frida bedre enn Johaug, teknikken hennes er mer egnet. Det kunne man se da Frida løp Lidingöloppet, sier Julin til den svenske avisa.

Presset hardt

Den rutinerte eksperten mener supertidene er helt «logiske».

- De er ikke uvant med løping noen av dem, og ser man hva de gjorde i konkurranser da de var yngre er dette en logisk utvikling. Samtidig er dette tider som betyr at de har presset ganske hardt på, forklarer Julin.

At de to svenske jentene er i god form er det derfor lite tvil om. Men det er de ikke alene om skal vi tro rapportene fra teamet rundt Johaug. Pål Gunnar Mikkelsplass og Ole Morten Iversen mener begge to at Dalsbygd-ekspressen er bedre enn noensinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer