Svensker imponerer: - Bedre enn Johaug

Frida Karlsson og Ebba Andersson har vist seg som to av Therese Johaugs tøffeste rivaler i skisporet. Nå viser svenskene at de kan gi Johaug real konkurranse også på løpebanen.

VISER STYRKE: Frida Karlsson viser at hun kan hamle opp med Therese Johaug på flere arenaer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VISER STYRKE: Frida Karlsson viser at hun kan hamle opp med Therese Johaug på flere arenaer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

På en treningsleir i Torsby satte de to svenske stjernene personlig rekord på 3000 meter med løpesko på beina. Svenske Expressen avslører at Karlsson løp distansen på 9.14 og Andersson på 9.20.

Begge tidene er blant de beste i Sverige i år, og bedre enn den svenske rekordholderen Meraf Bahtas årsbeste.

Dermed går de i fotsporene til Therese Johaug som har vist stort potensial på løpebanen de siste åra. Men ifølge den svenske friidrettseksperten A Lennart Julin, står ikke Karlsson tilbake for sin norske rival. Han mener svensken til og med er bedre enn Johaug.

- Johaug har en motor og hodet til å presse på, men løpeteknisk er Frida bedre enn Johaug, teknikken hennes er mer egnet. Det kunne man se da Frida løp Lidingöloppet, sier Julin til den svenske avisa.

STERK: Trenerne til Therese Johaug hevder hun aldri har vært sterkere enn nå. Video: Haarstad/Løkås/Særsland Vis mer

Presset hardt

Den rutinerte eksperten mener supertidene er helt «logiske».

- De er ikke uvant med løping noen av dem, og ser man hva de gjorde i konkurranser da de var yngre er dette en logisk utvikling. Samtidig er dette tider som betyr at de har presset ganske hardt på, forklarer Julin.

At de to svenske jentene er i god form er det derfor lite tvil om. Men det er de ikke alene om skal vi tro rapportene fra teamet rundt Johaug. Pål Gunnar Mikkelsplass og Ole Morten Iversen mener begge to at Dalsbygd-ekspressen er bedre enn noensinne.

- Ja, det er signalet hun gir selv. Hun føler at ting går veldig lett. Det er gode hardøkter og hun har masse overskudd hele veien. Hun er kanskje enda mer foran skjemaet enn hun har vært på tilsvarende tid tidligere år, sa Iversen til Dagbladet tidligere i september.

Uaktuelt med Johaug-duell

Frida Karlsson forteller at hun ikke løper 3000 meter ofte, og at det nok finnes en del forbedringspotensial.

- Jeg er vel fornøyd med tida, men følelsen var faktisk ikke så bra. Jeg var jo sliten de dagene der, men selvfølgelig, tida er jeg kjempefornøyd med. Det er jo noe å jobbe videre på om man vil løpe ordentlig fort, sier Karlsson om tida på 9.14.

Andersson mener tiden er et bevis på at treningen i sommer har fungert, men mener det ikke er en stor prestasjon å ha den fjerde beste tida i Sverige på distansen.

- Det er ikke noe som betyr så mye. Det sier kanskje mer om hvor sjeldent man løper 3000 meter som løper. Alle vet jo hvor fort Bahta løper, sier Andersson.

Men begge svenskene legger drømmene om en norsk/svensk løpsduell på is. Å doble som Johaug skal ikke være aktuelt for noen av dem.

- Langrenn er nummer én, slår Andersson fast.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer